Лондон отново е най-големият център за търговия с акции в

...
Лондон отново е най-големият център за търговия с акции в
Коментари Харесай

Лондон си върна короната на най-големия център за търговия с акции в Европа

Лондон още веднъж е най-големият център за търговия с акции в Европа, откакто през февруари бе преместен от върха от Амстердам на фона на пренасочването на огромен размер търговия от Англия към континентална Европа поради Брекзит, съобщи Блумбърг.

През юни, на фондовите пазари в английската столица са се търгували приблизително 8,92 милиарда евро дневно по отношение на 8,8 милиарда евро на различените тържища в Амстердам, демонстрират данни на Cboe Europe.

За съпоставяне, през месец май размерът на търговия на акции в нидерландската столица се е равнявал на към 9,4 милиарда евро дневно, а в Лондон е бил 8,7 милиарда евро. Париж, който е третият максимален център за търговия на акции в Европа, е записал спад от приблизително 6,1 милиарда евро дневно през май до 5,8 милиарда през юни.

Макар че завръщането на Лондон на лидерската позиция е добре пристигнало за английската финансова промишленост, която понесе съществени вреди поради Брекзит, преднината на Ситито пред Амстердам е минимална в съпоставяне с това, което беше преди излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. През декември 2020 година дневната търговия с акции в Лондон е била приблизително за 14,3 милиарда евро по отношение на 2,2 милиарда евро за Амстердам, сочат данните на Cboe.

Англия изгуби правото си на достъп до единния пазар на Европейски Съюз на 31 декември, като блокът към момента не е разрешил на вложителите на своята територия да търгуват акции на компании като Airbus SE и BNP Paribas SA в Обединеното кралство. Европейският съюз може да даде т.нар „ равностойност “ на английските закони, която ще разреши осъществяването на интервенции с европейски бизнеси от Лондон, само че от блока не дават знаци за придвижване в тази посока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР