ЛОНДОН. От специалния пратеник на “Труд”Европейската банка проявява също интерес

...
ЛОНДОН. От специалния пратеник на “Труд”Европейската банка проявява също интерес
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Вече работим по проекти, време е строежите да започнат

ЛОНДОН. От специфичния делегат на “Труд”

„ Европейската банка демонстрира също интерес за финансиране. Вече работим по планове, само че е време хибридното финансиране от другите банки да бъде разпределено и градежите да стартират “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на капиталовия конгрес за Западните Балкани, проведен от Европейска банка за възстановяване и развитие. Премиерът акцентира, че в идващите 8 години коридорите 4, 8 и 10 ще бъдат издигнати. Той изясни, че „ редом се работи и страните от Западните Балкани да се причислят към Европейският съюз “.

“На политическо равнище имаме триумфи. Всички знаем, че в случай че желаеме района да просперира, да създадем допустимо привличането на огромни инвестиции”, сподели Борисов и посочи в четвъртък следва среща с ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на която ще бъде оповестени инвенстициите по всички планове.

В конференцията взе присъединяване и английският министър на цифровите технологии Мат Ханкок. „ Ние имаме дълготраен ангажимент за разцвет на Западните Балкани. Новата тактика на Комисията на Западните Балкани е да се подтиква развиването в района “, съобщи английският министър. Той посочи на това, че вложителите ще извърнат изключително внимание върху оправянето с съществени проблеми като корупцията. Наред с плановете свързани с инфраструктурата, Ханкок означи, че „ фокусът би трябвало да е върху младежите, които имат потребност да получат нужните цифрови умения, с цел да има напредък “. Той добави, че към този момент се развиват стратегии свързани с образования за програмиране.

Публикувахте от Бойко Борисов в 26 февруари 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР