Лондон. Около един милион протестиращи се събраха в Лондон, за

...
Лондон. Около един милион протестиращи се събраха в Лондон, за
Коментари Харесай

The Independent: Един милион протестираха за втори референдум в Лондон

Лондон. Около един милион протестиращи се събраха в Лондон, с цел да изискат втори референдум за Брекзит, обявиха уредниците, представени от английския ляв проевропейски вестник The Independent .
Смята се, че демонстрацията, призоваваща за нов референдум като излаз от рецесията към Брекзит, разделила надълбоко английското общество, е една от най-масовите в английската история.
Демонстрантите потеглиха от Парк Лейн и стигнаха до площада при Народното събрание, до момента в който депутатите участваха на съботно съвещание на Камарата на общините.
Повечето участници държаха лозунги, призоваващи за ново обществено гласоподаване с опцията да оставане в Европейски Съюз и европейски флагове.
Пред Народното събрание приказваха голям брой оратори, в това число кметът на Лондон Садик Хан, както и членове на кабинета в сянка от лейбъристката партия Киър Стармър, Даян Абът и Емили Торнбъри.
Финансовият министър в сянка Джон Макдонъл съобщи:
„ Горд съм, че заставам паралелно със стотици хиляди хора, които пазят своите претенции, които не са богати, привилегировани и изгубили връзка с действителността тори, които желаят да имат последната дума за тази още по-лоша договорка от предходната на Тереза Мей “.
Нашата политика е ясна: Нейка хората решат!
Множеството се развесели в събота следобяд, когато депутатите гласоподаваха за отсрочване на договорката на премиера за Брекзит.
Редица известни персони също се причислиха към похода, в това число актьорите Патрик Стюарт и Стивън Макган
Протестът е четвърти по ред след референдума през 2016 година и е подсилен от акцията на на вестник The Independent`s „ Послена дума “.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР