Лондон. Миниатюрна скица на мечка на Леонардо да Винчи се

...
Лондон. Миниатюрна скица на мечка на Леонардо да Винчи се
Коментари Харесай

CNN: Миниатюрна скица на Леонардо да Винчи се продава за 16 милиона долара

Лондон. Миниатюрна схема на мечка на Леонардо да Винчи се чака да бъде продадена за 16 милиона $ на търг в най-скоро време, оповестява CNN .

Артикулът е една от единствено осемте рисунки на Леонардо, които не престават да са в частни ръце, съгласно Christie`s, аукционната къща, организираща продажбата.

Рисунката с размер към 15 квадратни сантиметра е направена върху бледорозово-бежова хартия, употребявайки „ сребърна игла “ - техника, която Леонардо научава от своя наставник Андреа дел Верокио, която включва маркиране на химически обработена хартия със сребърни пръчки или тел.

Скицата е сменяла притежателите си няколко пъти през вековете - в действителност в миналото е била продадена от Christie`s единствено за 2,50 лири (или 439 лири в днешните пари) през 1860 година Озаглавена „ Глава на мечка “, от този момент тя е излагана в огромни институции, в това число Националната изложба в Лондон, Лувъра, Абу Даби и Държавния Ермитаж в Санкт Петербург.

В известие за пресата ръководителят „ Картини на остарели майстори “ в Кристис Ню Йорк, Бен Хол, назова скицата „ една от най-важните произведения от Ренесанса, към момента в частни ръце “, добавяйки, че тя „ е била благосъстоятелност на някои от най- изявени колекционери в региона на старите майстори в течение на вековете “. " Сред забележителните предходни притежатели са художникът сър Томас Лорънс и колекционерът на творби на изкуството капитан Норман Робърт Колвил.

Рисунката, която включва подписа на художника, ще бъде изложена в Хонконг по-късно този месец. След това тя ще бъде изпратена в Лондон, където се чака да се продаде за сред 8 и 12 милиона английски лири (11,21 милиона до 16,82 милиона долара) през юли.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР