Лондон. Мат Ханкок призна, че е нарушил насоките за социално

...
Лондон. Мат Ханкок призна, че е нарушил насоките за социално
Коментари Харесай

London Evening Standard: Мат Ханкок съжалява за постъпката си

Лондон. Мат Ханкок призна, че е нарушил насоките за обществено разграничаване след разкрития за хипотетична спекулация с непосредствен помощник в здравното министерство, написа английският вестник London Еvening Standard .

Въпреки това, министърът на опазването на здравето даде ясно да разбере, че желае да продължи на поста си и да резервира ролята си в борбата против Covid-19.

В изказване по време на обяд той сподели: „ Приемам, че съм нарушил насоките за обществено разграничаване при тези условия.

„ Подвел съм хората и доста скърбя. Продължавам да се концентрирам върху работата за излизане на страната от тази пандемия и бих бил признателен за запазването на персоналното пространство на фамилията ми по този въпрос. "

Лейбъристката партия обаче прикани Борис Джонсън да уволни здравния министър – нещо, което Джонсън незабавно отхвърли. Официалният представител на министър-председателя сподели: „ Министър-председателят одобри извиненията на здравния министър и счита, че въпросът е завършен. “

Той отхвърли да бъде замесен в спор дали Ханкок е нарушил закона, както и напътствията за обществено разграничаване.

Председателят на Лейбъристката партия Анелиз Додс съобщи: „ Ако Мат Ханкок скрито поддържа връзка със консултант в кабинета си - който той персонално е назначил на финансирана от данъкоплатците роля - това е очевидна корист с власт и очевиден спор на ползи. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР