Лондон./Киев. В последния месец заглавията в медиите са доминирани от

...
Лондон./Киев. В последния месец заглавията в медиите са доминирани от
Коментари Харесай

Morning Star: В Украйна историята се провежда безцеремонно и стряскащо пренаписване на историята

Лондон./Киев. В последния месец заглавията в медиите са доминирани от конфликтите в Съединени американски щати, провокирани от премахването на скулптури на водачи на Конфедерацията. Политиката на този нов иконоклазъм предизвеиква разгорещени диспути „ вляво “: би трябвало ли статуите на расистите, тираните и потисниците да бъдат съборени поради моментни правила, или страните би трябвало да могат да гледат предишното си, без значение какъв брой грозно е то, в очите? Кой взема решение кои скулптури са неприемливи и на какви учредения, написа левичарското английско издание Morning Star.
Но, до момента в който ушите ни са цялостни с гневни звуци, създадени от културните войни в Съединени американски щати, доста по-откровена вълна на опустошение се е надигнала в Украйна, само че в тази страна фашистите са тези, които нападат паметниците от предишното на страната.
Владимир Вятрович, началник на Украинският институт за национална памет, заяви шокиращи обстоятелства, че „ 1320- скулптури на Ленин са отстранени, дружно с всички скулптури на съветски революционери сложени на обществени места и още 1069 други руски паметници. “
„ Разрушаването на паметници на Ленин стана „ фикс концепция “ на режима “, съобщи Петро Симоненко, който е водач на Комунистическата партия на Украйна.
Надигането на украинците на „ Майдана “ през 2014-а година е възхвалявано от Европейски Съюз и Съединени американски щати като демократично, макар обстоятелството, че президентът, който беше свален тогава, е бил законно определен.
Новото държавно управление в Киев е подкрепяно, през цялото време, от откровени фашистки паравоенни организации и техния нападателен украински шовинизъм и набези против профсъюзни дейци и хора с леви политически убеждения (най-страховитият случай е изгарянето и избиването на 42-а души в Дома на просфсъюзите в град Одеса, на 2-и май 2014-а година), провокираха протест в рускоезичната, източна, част на страната, като опълчването продължава и до през днешния ден.
От Комунистическата партия не са почитатели на пропитата с корупция администрация на Янукович, само че насилието и бруталността на новия режим са доста по-лоши за тях: „ Банда крадци, бяха сменени от тайфа грабители “, е горчивият коментар на Симоненко.
„ Режимът разчита на ултра-десни сили и престъпни организации “ (като фашистките партии Свобода и Десен Сектор, или паравоенните батальони Азов и Айдар). „ Така наречените „ професионални патриоти “ “.
„ Патриотизма на тези хора се състои в това да унищожават, да грабят, да сеят ненавист сред хората, даже физически да унищожават дисидентите “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР