Локомотив Пловдив се обърна с благодарност към вече бившия собственик

...
Локомотив Пловдив се обърна с благодарност към вече бившия собственик
Коментари Харесай

Локо Пловдив към Крушарски: Благодарим на диригента на черно-белия оркестър

Локомотив Пловдив се обърна с признателност към към този момент някогашния притежател Христо Крушарски, който през вчерашния ден разгласи, че напуща клуба. "Черно-белите " си припомниха едни от най-големите триумфи под негово управление - 2 извоювани Купи на България, една Суперкупа, както и редица паметни мачове на европейската сцена против тимове като Тотнъм, Копенхаген и Страсбург.

От клуба дефинираха Христо Крушарски като "диригентът на черно-белия оркестър ", който е записал името си със златни букви в историята на Локомотив безчет пъти.

Ето какво пишат пловдивчани на формалния си уебсайт:

"Уважаеми локомотивци,

през 2015 година господин Христо Крушарски пое издръжката на ПФК Локомотив 1926 (Пловдив). Тогава той бе малко познато име измежду локомотивската общност, само че бързо бе “погълнат” от “черно-бялата” магия. И имаше едно простичко предпочитание - тимът да побеждава, да играе хубав футбол и да радва почитателите. Бавно, само че несъмнено нещата започнаха да се случват. Под негово управление “локомотивът” набра скорост, а след това потегли на цялостна пара. Минаваше пренос през разнообразни гари в България и Европа.

В две следващи години ПФК Локомотив победи с Купата на България! Исторически триумфи над Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София посред столицата зарадваха хилядите ни почитатели! Лудогорец бе надигран и надвит на своя стадион, с цел да може да бъде вдигната и Суперкупата! Последва сезон, в който “черно-белите” записаха изразителни (на моменти отлични) резултати и стигнаха до сребърните медали – вицешампиони на България!

Големи триумфи, които подхождат на ПФК Локомотив! И те ни накараха да мечтаем за още и още!

“Черно-белите” изиграха редица срещи от Лига Европа и Лигата на Конференциите - и това в три следващи сезона. Стадион “Локомотив” бе лицензиран от УЕФА. Година след година следваха паметни мачове на европейската сцена с тимове като Спартак (Търнава), Страсбург, Искра (Даниловград), Тотнъм, Словачко и Копенгахен.

Симбиозата сред президент, управление, футболисти и почитатели беше цялостна. В хубави и неприятни дни магията на Локомотив се резервира!

Започна се реорганизация на стадиона, обмисляне на база в ЖК “Тракия”, бяха направени и два терена на високопланинската база в село Говедарци. През 2016 година бе заменена и тревната настилка на централния терен на “Лаута”. Инвестициите не спираха!

И всичко това под управлението на Христо Крушарски! Каквото и да кажем за него ще е малко. Но едно е ясно! Той записа не един път, не два пъти, а безчет пъти името си със златни букви в историята на Локомотив!

Машинистът на влака, който не се спираше пред нищо! Диригентът на “черно-белия” оркестър! Президентът, който сътрови същинска “черно-бяла” епопея!

Човек, който не изневери на правилата си!

Човек, който не изневери на концепциите си!

Човек, който не се отхвърляше и предаваше пред компликациите!

Човек, който помагаше на всички!

Голям Човек! "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР