Локомотив (Пловдив) официално представи екипите си за новия сезон 2020/21.

...
Локомотив (Пловдив) официално представи екипите си за новия сезон 2020/21.
Коментари Харесай

Локомотив представи екипите си за сезон 2020/21

Локомотив (Пловдив) публично показа екипите си за новия сезон 2020/21. „ Смърфовете “ разгласиха в формалния си уебсайт фотография с новата екипировка. Стана ясно, че за първи път от доста години насам класическото отвесно райе на фланелките се заменя от хоризонтално.

" Уважаеми локомотивци,

Заедно с сътрудниците ни от „ Улшпорт “, имаме удоволствието да ви представим екипите, с които ПФК Локомотив Пловдив ще се състезава през новия сезон 2020/21 година

За първи път, от доста години насам, класическото отвесно райе на фланелките се заменя от хоризонтално. Разбира се, това не е случайно: смяната отдава респект към юбилейната годишнина от появяването на черно-бялото райе върху клубните фланелки. Това се случва преди 70 години – през сезон 1951 година (съвпадащ с календарната година), когато фланелките са в хоризонтално черно-бяло райе. За повторно същият дизайн се употребява от представителния отбор през сезон 1982/83 година, в този момент е третата му поява върху клубните фланелки.

Историческата символика, заложена в актуалните екипи, води още по-надълбоко във времето. Така е, тъй като раирани детайли са били неизменима част от оборудването ни: най-често хоризонтално раирани чорапи в черно-бяло или червено-черно. Но също, за сезон 1939/40 година, червено-черно отвесно райе на фланелките. И най-накрая: в това число клубовете-основатели носели раирани фланелки: състезателите на „ Караджа “ в черно-бяло, а тези на „ Атлетик “, както написа в клубния правилник, обличали „ фланелки с морави и зелени внезапни, сложени отвесно “.

Нека тези локомотивски „ раирани обичаи “, натрупали толкоз години история в себе си, ни водят към нови триумфи през идващия сезон!

Цената на новите екипи е 60 лв.. Поръчки стартират да се одобряват от понеделник в администрацията на стадион “Локомотив” (8:00 до 20:00) и във фен-магазина (11:00 до 18:00).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР