Локомотив (Пловдив) изживя своята страстна седмица, която нито един в

...
Локомотив (Пловдив) изживя своята страстна седмица, която нито един в
Коментари Харесай

Ще надмине ли ученикът своя учител?

Локомотив (Пловдив) изживя своята буйна седмица, която нито един в клуба или обвързван по някакъв метод с " черно-бялата " концепция не подозираше, че може се случи толкоз ненадейно. Да, приказвам за изненадващото овакантяване на в посока и последвалото решение на управлението на " смърфовете " да не залага на потвърдено име в лицето на Ясен Петров или Ивайло Петев, а да заложи на прохождащия в треньорската специалност и неговите " неопитни " сътрудници Георги Илиев, Йордан Юруков и Стоян Колев. Поне на пръв взор не изглеждаше и малко евентуално Бруно да си тръгне от " Лаута ". Особено пък да реши да поеме различен тим в България и то ЦСКА-София.

Решението на босненеца може да бъде целесъобразно, в случай че гледаме на футбола без сантимент и без капка страст. Така и би трябвало да го погледнем, без да хулим и наскърбяваме. Футболът се трансформира в промишленост и всеки гледа своя интерес, а Бруно видя във опцията да поеме ЦСКА-София късмет да развие себе си, да реализира нещо значимо и да направи подобаваща визитка, която да му отвори вратите пред футболна Европа. Това решение на Акрапович отвори още по-големи порти пред прохождащия в треньорската специалност Александър Тунчев, който ще бъде претрупан с нелеката задача да задържи инерцията, а за какво не и да надгради това, което към този момент беше направено през последните две години. Макар и импровизирано, Тунчев записа всекидневен дебют като старши треньор на " черно-белите " през вчерашния ден, като тимът му загуби с 1:3 от.

Всъщност Саня, както го наричаше Бруно в интервала си на " Лаута ", изигра значима роля за развиването на този Локомотив, който познаваме сега. Откакто Тунчев размени Желемир Теркеш като помощник-треньор на " смърфовете ", пловдивчани стабилизираха играта си в отбрана, като са позволили 12 гола - два от които в злощастния мач с, след който станаха огромните разтърсвания в отбора. В немалки елементи на миналите мачове Акрапович позволяваше на Тунчев да води мачовете вместо него, а младият и надъхан треньор не се притесняваше да дава упътвания от тъчлинията даже когато старши треньорът беше на нея.

Погледнато по-мащабно, Тунчев надали ще робува на познатото 3-5-2, наложено от Акрапович и трансформирало се в марка за Локомотив. Бившият бранител наподобява по-гъвкав от тактическа позиция и решен да наложи своя почерк. Няма уважаващ себе си треньор, който да стои в сянката на своя наставник и да залага единствено на това, което е научил от своя преподавател. Що се отнася до това какъв брой млад е Тунчев (39г.), е доста хубаво, когато млади експерти получават късмет за изява. В България сме привикнали на едни и същи изтъркани имена, а понякога разнообразяваме всекидневието си с някой чужденец, който най-после взима огромна наказателна клауза или завежда дело против клуба за шестцифрена сума, какъвто е казусът с и Желко Петрович.

Безспорно с повишението на Тунчев в старши треньор президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски пое риск, само че пък най-после още веднъж може да бъде наименуван " талант ". Така го нарекоха доста хора, които чакаха от Крушарски да уволни Акрапович след серията отрицателни резултати, натрупали се преди спечелването на първата Купа. Тунчев има потенциала, а по всичко наподобява и поддръжката от управлението на Локомотив, което към този момент е потвърдило, че е готово да даде цялостен картбланш. Сега топката е в полето на новия ментор на " смърфовете ". Само от него зависи по какъв начин ще я отиграе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР