Локомотив (Пд) и Левски завършиха 0:0 в дербито на преследвачите

...
Локомотив (Пд) и Левски завършиха 0:0 в дербито на преследвачите
Коментари Харесай

"Локо" и "Левски" не си вкараха в полза на "Лудогорец"

" Локомотив " (Пд) и " Левски " приключиха 0:0 в дербито на преследвачите и направиха голяма услуга на водача " Лудогорец ". Двубоят на стадиона в пловдивския парк Лаута от 20-ия кръг на Ефбет лига предложи единствено едно чисто голово състояние, при което домакините уцелиха гредата след изстрел на Парвиз Умарбаев от директен свободен удар в 18-ата мин. От 63-тата мин. " черно-белите " играха с човек по-малко след пряк червен картон на Ален Ожболт, само че " сините " не съумяха да се възползват от преимуществото си.

Мачът ще остане в историята като последния в кариерата на живата легенда на българския футбол Георги Илиев. Халфът на " Локо " изведе пловдивчани като капитан, а в 76-ата мин. беше сменен от Петър Витанов, с цел да обере овациите на над 6000 почитатели по трибуните, в това число към 1000 ентусиасти на отбора от София. 38-годишният Илиев се отдръпва след рекордните 461 мача в българския хайлайф с отборите на " Черно море ", " Локомотив " (Пд) и ЦСКА.

" Страшно доста страсти имаше за мен в последните шест месеца - беше нещо неповторимо. Всички в " Локомотив " ме накараха да се усещам ужасно, за което им благодаря. Всичко ще ми липсва, само че въпреки всичко за 20 години има и отмалялост, обикновено е да си умря малко ", показа на разлъка Георги Илиев.

Равенството остави " Левски " (43 т.) на второ място, а " Локо " (41 т.) - на трето, само че от това се възползва първенецът " Лудогорец " (48 т.), който резервира задатъка си от 5 точки преди зимната пауза. И от двата лагера показаха отчаяние от развръзката.

" Не сме удовлетворени нито от резултата, нито от играта. Тепърва ще се преценя за нови футболисти. Засега няма да освобождаваме никого ", разяснява треньорът на " сините " Петър Хубчев. Колегата му отпред на " черно-белите " Бруно Акрапович пък съобщи: " Близо половин час играхме с човек по-малко. Не допуснахме рискове. След аления картон би трябвало да сме удовлетворени. Съдията нямаше един и същи аршин към двата тима. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР