Локо Пд и Левски не успяха да си вкарат гол

...
Локо Пд и Левски не успяха да си вкарат гол
Коментари Харесай

Левски ще зимува втори след 0:0 с Локо Пд

Локо Пд и Левски не съумяха да си вкарат гол и приключиха 0:0 в дербито на 20-ия кръг на efbet Лига. В предпоследния мач от есенния дял на шампионата " сините " устискаха да зимуват втори с 43 т., с 2 пред " смърфовете ". Съперниците не демонстрираха класа, а мачът на " Лаута " ще се запомни най-много, че беше последният, 461-ви, на капитана на домакините Георги Илиев. Близо 6000 фенове го приветстваха преди дуела. Секунди преди да бъде заменен ветеранът избави отбора си от загуба с необикновен спринт от 100 м, като мазета топката от краката на Франко Мазурек. Парвиз Умарбаев (18) удари гредата зад вратаря на гостите Милан Миятович от фаул, а словенецът Ален Ожболт (63) си изпроси червен картон, откакто ритна Холмар Ейолфсон пред очите на рефера Станислав Тодоров. Минута преди края на постоянното време Паулиньо изиска дузпа след конфликт с Карагерен, който пък по-рано пропусна да простреля Миятович от чиста позиция.
Рекордьорът по мачове в родния хайлайф благодари на всички в Локо Пд за последните 6 месеца и призна, че играта ще му липсва.
“Може би имахме някои по-изгодни обстановки, само че след това с човек по-малко по-трудно се играе и беше обикновено да се дръпнем по-назад. Страшно доста страсти за мен в последните 6 месеца - беше нещо неповторимо. Всички в Локомотив ме накараха да се усещам ужасно, за което им благодаря. Всичко ще ми липсва, само че въпреки всичко за 20 години има и отмалялост, обикновено е да си умря малко”, сподели Илиев. Варненецът получи като подарък картина на Стария Пловдив и се просълзи.
" Близо половин час играхме с човек по-малко. Не допуснахме рискове. Имахме късмет да вкараме гол, само че топката отскочи поради терена и Карагарен не съумя да осъществя този късмет. След аления картон би трябвало да сме удовлетворени. Съдията нямаше един и същи аршин към двата тима. При обстановката Ален Ожболт не реагира професионално и получи червен картон. Такъв трябваше да получи и Ейолфсон. Трябва да забележим кои играчи ще останат и да намерим заместници на напускащите. Имахме страхотни мачове и никой не очакваше да сме на тази позиция, на която сме сега. Няма по какъв начин да не сме удовлетворени. Съжалявам, че някои футболисти ще ни изоставен. Георги Илиев е страховит човек и му смъквам шапка. Напуска ни и нашата черна пантера Стивън Езе ", разяснява треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович.
Наставникът на Левски Петър Хубчев разгласи, че не е удовлетворен от представянето на отбора на " Лаута ". Отборът му игра повече от половин час с човек повече, само че не съумя да победи.
“Не сме удовлетворени нито от резултата, нито от играта. Тактически изиграхме мача добре, само че ми се искаше желанието за победа да е повече, изключително след аления картон. Малко бяха обстановките за гол, само че пък бяха точните. Никой не е имал искания за дузпа, ръцете се подвигат при всеки фаул”, разяснява Хубчев, който обясни, че Левски занапред ще преценя каква да е зимната селекция. “Тепърва ще се преценя за нови футболисти. Засега няма да освобождаваме никой”, изясни Хубчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР