Локализиран е пожарът в химическия комбинат Свилоза в Свищов, където

...
Локализиран е пожарът в химическия комбинат Свилоза в Свищов, където
Коментари Харесай

Осем противопожарни автомобила гасят огъня в химическия комбинат Свилоза

Локализиран е пожарът в химическия комбинат " Свилоза " в Свищов, където тази заран се възпламени огромно количество дървесина. Няма информация за потърпевши хора. Няма заплаха и за индустриалните мощности. Комбинатът краткотрайно не работи поради предходна повреда преди два месеца. 

" Самозапалила се е отпадъчна маса от дървесина. Тя стартира да гние и се самозапалва, тъй че това е боклук. Биомаса е. Кора от дървесината, която е на границата, където складираме и дървата ", съобщи за притежателят на Химическия комбинат в Свищов Красимир Дачев.

" В потушаването на пожара вземат участие коло 50 огнеборци с осем противопожарни автомобила. Тя посочи, че все още няма информация за потърпевши. Сигнал за случая е получен тази заран към 08,00 часа ", изясни за радио " " Марияна Христова, представител на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Огънят е обхванал към 700-800 кв. м. от склада, който е с обща повърхност от 4 декара. Усилията са ориентирани към спиране и ограничение пътя на пожара.
В битката с пламъците вземат участие екипи на районните служби в Свищов, Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, както и ведомствената пожарна на предприятието. Докарани са и четири водоноски от общината и трен с 50 тона вода, от който презареждат противопожарните коли. На мястото е и шефа на Регионалната дирекция комисар Красимир Кръстев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР