Локализиран е пожарът над Сандански, при който загинаха двама горски

...
Локализиран е пожарът над Сандански, при който загинаха двама горски
Коментари Харесай

Вместо за годеж, семейството на загиналия в пожара Антон се стяга за погребение

Локализиран е пожарът над Сандански, при който починаха двама горски чиновници, а един е настанен в болница с изгаряния. В три общини е разгласен ден на печал поради жертвите на стихията. Вместо годеж, през днешния ден семейство Гръбчеви от Петрич се стягат заравяне. Огънят при село Петрово остави горския чиновник Антон вечно на 34 години.

„ Всички сме в потрес, родителите ми са в потрес, майка ми към момента си мисли, че той ще се прибере, още не може да повярва, че се е случило това. Трябвало да купи пръстен, да предложи брак на жена му “, описа братът на Антон Иван Гръбчев.

Тони, както го назовават околните му, е имал боязън от огъня от дребен. 3-годишен получава изгаряния от вряла вода и едвам оцелява.

„ Те са жертви, тях са ги изпратили на гибел. Не може човек, който не е подготвен, не може човек, който си няма концепция, който има боязън от огъня да го вкараш в пожара и да изгори като въглен. Те са били там да посъветват пожарни от кое място да се мине да им създадат карта, да им обяснят за региона и това е било тяхната работа, а не да ги вкарват в сърцето на пожара “, добави Иван Гръбчев.

„ Те са гасили огъня без безусловно нито пожарникари, нито пожарни “, сподели бащата на Антон Димитър Гръбчев.

Трагедията застига и Кресна, градът дава втората жертва- 47-годишния Валери Димитров – дълготраен горски чиновник и общински консултант, а неотдавна и дядо. Третият потърпевш лесничей към този момент е превозен в „ Пирогов “. Мъжът е в устойчиво положение.

„ Дори и да имаха защитните дрехи, отново споделям, обстановката, в която са попаднали, е просто все едно са влезнали в пещ. Който не е гасил подобен пожар, не може да го разбере “, съобщи Дамян Дамянов, шеф на ЮЗДП

Тръгваме към лобното място на горските. Всичко е изгоряло. 550 декара са унищожени, а през днешния ден нови огнеборци, горски чиновници и доброволци пристигнаха, с цел да потушат огъня. Телефоните на починалите свидетелстват за силата на огнената буря.

Прокуратурата образува досъдебно произвеждане за причиняване на гибел в резултат на провокиран горски пожар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР