Лодките с мигранти, прекосяващи Ламанша, могат да бъдат връщани обратно

...
Лодките с мигранти, прекосяващи Ламанша, могат да бъдат връщани обратно
Коментари Харесай

Великобритания ще връща лодките с мигранти, прекосяващи Ламанша

Лодките с мигранти, прекосяващи Ламанша, могат да бъдат връщани назад преди да са стигнали английските крайбрежия, такива указания е получила бреговата защита от министъра на вътрешните работи Прити Пател откакто тя не се контракти с френския си сътрудник за нови ограничения за преустановяване на случаите.

Прити Пател възприе тази тактичност откакто в сряда организира несполучливи договаряния с вътрешния министър на Франция Жерар Дарманин. 

Високопоставен източник от държавното управление обаче е прецизирал за Би Би Си, че тактиката ще бъде прилагана „ единствено при доста съответни условия “ и въпреки и по принцип министрите да одобряват концепцията за връщането на лодките с мигранти във Франция, оперативните елементи още не са финализирани.

Очаква се Франция да се опълчи на мярката на Прити Пател, откакто Жерра Дарманин сподели, че „ спасяването на живота на хората в морето е приоритет “.

До през днешния ден единствено тази седмица Ламанша е бил прекосен с лодки от 1 500 мигранти. През юли Англия и Франция реализираха договорка да се опитат да спрат потока от мигранти, като Лондон даде обещание на Париж заплащане от 54 милиона паунда за спомагателни дейности като удвояване на граничните патрули от френска страна.

Пател обаче се закани да отдръпна помощта поради увеличаващия се брой прекосявания.

От френска страна настояват, че нищо не може да спре дребните лодки като се има поради огромната дължина на френската брегова линия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР