Лияна Панделиева е момиче от града, което няма нужда от

...
Лияна Панделиева е момиче от града, което няма нужда от
Коментари Харесай

От България до Гърция и обратно с изтекъл PCR тест

Лияна Панделиева е момиче от града, което няма потребност от показване. Активна, динамична и любопитна. Истинска пътешественичка! Попаднахме на описа й за това по какъв начин една група от 6 души минава през границите на България и Гърция без никой да огледа заветните ковид-паспорти, нито PRC теста на единия сателит, който е с изминал период, само че... очевидно на никого не му пука. Публикуваме с нейно позволение цялата обява.

Кацаме с пряк полет на Санторини. Всички пасажери сме с маски, приготвили сме QR код и документ за ваксина или тест. Всеки е съвсем залепен за човек пред него. Стигаме до гишето за инспекция, поглеждат персоналната карта, бутват назад двата листа - за имунизацията и QR кода на който сме баяли, та да излезе незабавно след среднощ и това е. Дори не надничат в тях.

На цялостен Санторини никой на никое място не носи маска, в случай че изключим двама или трима продавачи в магазини, които били задължени от шефовете си.

Отиваме на пристанището за тръгване с ферибот към Атина.

Листата с имунизациите могат да съдържат и любовен текст - никой не ги поглежда.

Единият от нас е с изминал ковид-тест. Минаваме.

Заминаване за Атина и след два дни - с полет към София. На гишето за чекиране на летището един чиновник открива, че PCR-тестът на нашия човек е изминал.

" Ами да, изминал е " - споделя приятелчето. " Ми, добре " - споделя служителят.

Следва втора инспекция на същия документ. Няма даже коментар. Идва трета инспекция - ние нещо размахваме, те ни махат да минаваме.

В самолета на гръцкия транспортьор сервират доста сносна храна - за такава Луфтханза, да вземем за пример, от дълго време, от дълго време са не запомнили.

Кацаме. Блокада за инспекция на документи и PCR проби. Размахваме листата, в това число изтеклия тест. Минаваме.

Може би знаете нещо за инспекциите по други граници, само че тъй като ми следва серия пътувания, към този момент ми е доста любопитно дали някъде някой ще се поинтересува от листчето с данните за ваксината 

В персонален проект: удовлетворена съм, че съм имунизирана.

При толкоз доста хора, при толкоз доста непосредствени контакти, както и да си мие ръцете човек, безспорно няма по какъв начин да се опази изцяло. Това, което видяхме от Гърция, преливаше от британци, американци, французи, поляци, румънци, българи.

Само за ден в Гърция броят на инфектираните скочи стремително, същото се случва и във всяка от страните, която отвори границите за туризъм. То е ясно, че всеки е виновен за себе си, та имунизацията - съгласно мен - е положително решение.


Туристическият отрасъл в Гърция: Не казвайте думата с " к "!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР