Ливърпул загуби от Интер с 0:1 на Анфийлд в реванш

...
Ливърпул загуби от Интер с 0:1 на Анфийлд в реванш
Коментари Харесай

Интер спечели на "Анфийлд", Ливърпул удари три греди

Ливърпул загуби от Интер с 0:1 на " Анфийлд " в реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига, само че с общ резултат 2:1 продължи към идната фаза на шампионата. В първия мач мърсисайдци изковаха удобна преднина от 2:0 в Милано и тя се оказа задоволителна, с цел да се класират на 1/4-финалите.

Гостите започнаха по-активно и в 7-ата минута стигнаха до първата голова опция. Артуро Видал смъкна с глава към Дензел Дъмфрис, който стреля от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на бразилския пазач Алисон Бекер. Четвърт час след началото Върджил ван Дайк засече центриране от корнер, само че не затрудни словенския вратар Самир Ханданович.

В 26-ата минута играта беше спряна за малко поради случай на трибуните и прилошаване на един от почитателите, само че медицинските лица оказаха помощ и съдията Матео Лаос възобнови мача след единствено три минути спиране. Скоро по-късно Ливърпул пропусна най-хубавия си късмет за гол досега, откакто Трент Александър-Арнолд центрира от директен свободен удар, а Жоел Матип засече с глава и прати топката в напречната греда.

До края на първата част пропуски направиха Ван Дайк и Александър-Арнолд от домакините, а удар на Хакан Чалханоглу бе избавен от Алисон с блестяща интервенция.

Малко след почивката Александър-Арнолд обстрелва вратата на Ханданович, само че се получи рикошет в тялото на бранител и стражът на гостите хвана топката без проблеми. В 52-рата минута гредата още веднъж избави „ нерадзурите “. Ханданович съумя да боксира с летящ плонж при центриране към Сане, само че топката се озова в Салах, който от чиста позиция нацели левия непряк дирек.

Десет минути по-късно Алексис Санчес комбинира с Лаутаро Мартинес, който със страховит удар не остави шансове на Алисон за 0:1 и върна един от головете пасив на италианския първенец след първия мач. Секунди по-късно Санчес бе изпъден след втори жълт и червен картон поради остро влизане в краката на съперник.

В 76-ата минута за трети път от началото на мача топката се отби от гредата на гостите. Салах беше изведен на страхотна стрелкова позиция и шутира с първото си допиране, само че прати топката в гредата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР