Ливърпул успя да спечели голямото дерби с Манчестър Юнайтед, надделявайки

...
Ливърпул успя да спечели голямото дерби с Манчестър Юнайтед, надделявайки
Коментари Харесай

Ливърпул спечели дербито с Манчестър Юнайтед

Ливърпул съумя да завоюва огромното дерби с Манчестър Юнайтед, надделявайки с 4:2 в отсрочен дуел от Висшата лига. Дербито трябваше да се играе на 2 май, само че бе отсрочено от съображения за сигурност след ескалация на напрежението след митинг на почитателите на " алените дяволи " против притежателите на клуба. Такъв беше проведен и довечера към " Олд Трафорд ", само че обстановката бе овладяна от локалната полиция и срещата се изигра.

Ливърпул стигна до скъпите три точки след два гола на Роберто Фирмино и по един на Диого Жота и Мохамед Салах. За Юнайтед точни бяха Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд. Благодарение на триумфа на " Олд Трафорд " Ливърпул продължава да мечтае за място в Топ 4, гарантиращо класиране в Шампионската лига. " Червените " събраха 60 точки и изостават с 4 от Челси, само че отборът на Юрген Клоп е и с мач по-малко. Манчестър Юнайтед има 70 точки на второто място - на 4 пред третия Лестър. " Червените дяволи " си подсигуряваха присъединяване в Шампионската лига и в този момент гледат към финала в Лига Европа - против Виляреал на 26 май. Победата е първа за Ливърпул на " Олд Трафорд " от седем години.
Домакините започнаха по-активно и още в 5-ата минута Единсон Кавани пропусна да вкара след подарък от Алисон. В десетата обаче бразилският пазач трябваше да вади топката от мрежата си, откакто Бруно Фернандеш направи 1:0. Топката рикошира в крайници на Натаниел Филипс преди да попадне във вратата на гостите. 
В 26-ата минута съдията Антъни Тейлър отсъди противоречива дузпа за Ливърпул, откакто Уан-Бисака влезе в краката на Натаниел Филипс, само че стигна първи до топката. При разглеждането от ВАР обаче се видя, че учредения за дузпа няма и тя беше анулирана. 

В 31-ата домакините имаха две благоприятни условия. Последователно удари с глава към вратата на Алисон насочиха Скот Мактоминей и Пол Погба, само че и в двата случая неточни. Две минути по-късно Диого Жота опитва рефлексите на Дийн Хендерсън, само че англичанинът се оправи и не разреши да му бъде вкаран гол. Това обаче се случи в 34-ата минута. След безредие при ъглов удар, Филипс се реваншира за грешката си и подаде на Жота, който с пета означи за 1:1.

В третата минута на добавеното време на първата част Роберто Фирмино вкара след центриране на Александър-Арнолд и Ливърпул обърна резултата - 1:2. Още при започване на първото полувреме гостите стигнаха до нов гол. В 47-ата минута Хендерсън избави удар на Арнолд, само че Фирмино довкара за 1:3. 

В 68-ата Маркъс Рашфорд се озова на отлична позиция и преодоля Алисон за 2:3. В тези минути гостите бяха неубедителни, като можеше да последва и равнене. След центриране на Люк Шоу отляво топката стигна до Мейсън Грийууд, който на два пъти видя по какъв начин играчи на Ливърпул чистят от голлинията. 

В 75-ата минута резервата Садио Мане излезе единствено против Дийн Хендерсън, само че британският пазач съумя да избие с крайник. В 90-ата минута Мохамед Салах беше изведен самичък против стража на Юнайтед и подпечата успеха на " мърсисайдци " - 2:4.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР