Ливърпул успя да привлече атакуващия футболист на ПСВ Айндховен Коди

...
Ливърпул успя да привлече атакуващия футболист на ПСВ Айндховен Коди
Коментари Харесай

Ливърпул финализира трансфера на Коди Гакпо

Ливърпул съумя да притегли атакуващия футболист на ПСВ Айндховен Коди Гакпо.

Нападателят на Нидерландия впечатляваше с изявите си на Световното състезание в Катар, а клубът му разгласи договорката преди минути. Новината е доказана точно от ПСВ Айндховен.

Гакпо бе трансферна цел на Челси и Манчестър Юнайтед, само че се счита, че в последните 72 часа тимът на Юрген Клоп е постигнал сделка с играча и представители на ПСВ Айндховен. Очаква се сумата по прехвърлянето да бъде сред 40 и 50 милиона евро, като това включва и възможни бонуси. Играчът ще пътува до Англия за своите медицински прегледи, като задачата е тази седмица да стартира тренировки с мърсисайдци.

" Няма да споделяме точната сума за прехвърлянето за Коди Гакпо, само че мога да кажа, че това е рекорден трансфер за ПСВ ", разяснява шефът на тима Марсел Брандс.

Гакпо има 9 гола и 12 асистенции в 14 мача в Ередивизи с екипа на ПСВ през сегашния сезон и разумно неговата добра игра с екипа на нидерландския гранд, както и страхотното му показване на Мондиала, са аргументите за този трансфер в Ливърпул.

Мърсисайдци имат съществени проблеми с контузени играчи - Диого Жота и Луис Диас са с дългосрочни травми, а Роберто Фирмино също ще пропусне няколко мача. Гакпо може да освежи нападанието на Ливърпул, а положителната новина за Юрген Клоп е, че офанзивният състезател може да играе във всяка част от офанзивата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР