Ливърпул прекъсна серията от три поредни мача без победа в

...
Ливърпул прекъсна серията от три поредни мача без победа в
Коментари Харесай

Ливърпул изпревари Челси в Англия

Ливърпул прекъсна серията от три следващи мача без победа в Премиър лийг, откакто надигра безапелационно Брентфорд с 3:0 на " Анфийлд ", с помощта на което " алените " се завърнаха на второ място във краткотрайното класиране, изпреварвайки с две точки Челси. За разлика от дуела с Арсенал отпреди няколко дни, когато мърсисайдци сътвориха доста малко в офанзива в отсъствието на Мохамед Салах и Садио Мане, през днешния ден отборът на Юрген Клоп сътвори огромен брой голови положения и трите попадения, осъществени от Фабиньо (44`), Алекс Окслейд-Чембърлейн (69`) и Такуми Минамино (77`), бяха най-малкото, с което се отърваха гостите. Ливърпул остава на 11 точки зад водача Манчестър Сити, само че и с мач по-малко от първенците.

Юрген Клоп, за който това бе мач №350 като управител на мърсисайдци, направи две промени спрямо мача с Арсенал. Къртис Джоунс стартира в халфовата линия вместо Джеймс Милнър, до момента в който Алекс Окслейд-Чембърлейн влезе на мястото на Такуми Минамино, който направи непростителен пропуск в самия завършек на мача с " артилеристите ".

Томас Франк предприе единствено една промяна спрямо дуела със Саутхамптън. Рико Хенри се завърна в състава за първия си мач от 22 декември. Той размени някогашния състезател на Ливърпул Серхи Канос, който остана на пейката.

Ливърпул имаше доста съществено предимство в първия половин час. Домакините нападнаха масирано и извършиха много корнери пред вратата на " пчеличките ", само че голът не падаше. В 14-ата минута удар на Александър-Арнолд не откри задачата, а десетина минути по-късно Ван Дайк бе още по-близо до попадение, само че Алваро Фернандес се намеси ослепително и избави на самата голлиния. След 30-ата минута Брентфорд опита да поизнесе играта. В 42-рата минута гостите даже бяха покрай гола, само че шут на Янелт рикошира в Анди Робъртсън малко пред вратата на Алисон. При тази офанзива обаче бе маркирана и засада. 

Ливърпул въпреки всичко взе подобаващ задатък преди почивката. Центриране от следващия корнер пред вратата на Фернандес стигна на задната греда до Фабиньо, който изпревари Айер и добре насочи топката с глава във вратата за 1:0.

Ливърпул стартира мощно и второто полувреме. Фернандес избави удари на Фабиньо и Джоунс, а в 62-рата минута изстрел на Диого Жота срещна гредата. Малко по-късно стражът на Брентфорд за следващ път се намеси добре след нов шут на португалеца. В 69-ата минута разумно Ливърпул стигна до втори гол, откакто Алекс Окслейд-Чембърлейн засече с глава на далечната греда съвършено центриране на Анди Робъртсън. Няколко минути по-късно попадение някогашният състезател на Арсенал без сменен от Такуми Минамино. Именно японецът направи 3:0 в 77-ата минута. Лош пас на Фернандес към Ньоргор бе кръстосан от Фирмино, който пусна топката към Минамино. За последния остана най-лесното - 3:0.

До края младият Кейд Гордън записа дебют в Премиър лийг и даже имаше късмет да се разпише, само че за следващ Алваро Фернандес се намеси доста добре.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР