Ливърпул победи с 2:0 Евертън в дербито на Мърсисайд от

...
Ливърпул победи с 2:0 Евертън в дербито на Мърсисайд от
Коментари Харесай

Ливърпул е на точка след Сити с 2:0 над Евертън

Ливърпул победи с 2:0 Евертън в дербито на Мърсисайд от 34-тия кръг на Висшата лига на Англия. 

Головете за успеха на " алените " осъществиха Анди Робъртсън и Дивок Ориги след почивката. Успехът върна Ливърпул на точка зад водача в класирането Манчестър Сити, до момента в който Евертън приключва кръга в зоната на изпадащите, на две точки от избавителния бряг.

На " Анфийлд " символичните посетители от Евертън стояха задоволително солидно до 60-ата минута, с цел да вземат най-малко точка. Футболистите на Франк Лампард играеха плътно в своята половина и чакаха възможностите си на контраофанзива. " Карамелите " имаха и основателни искания за дузпа в 54-тата минута за нарушаване на Жоел Матип против Антъни Гордън, само че настояванията им не бяха задоволени от съдийския екип.

Ливърпул, който натискаше през целия мач, стигна до гол в 62-рата минута с първия си прецизен удар в мача. Мохамед Салах центрира към задната греда и с глава Анди Робъртсън бе прецизен за 1:0. 

В 85-ата минута домакините сложиха точка на разногласието с втори гол. Луис Диас засече акробатично центриране от десния фланг, а ножичният му удар отскочи към Дивок Ориги, който с глава оформи крайното 2:0.

С триумфа Ливърпул събра 79 точки, а първенецът Манчестър Сити е първи с 80 при оставащи пет мача до края на сезона и за двата тима. 

Евертън е на 18-а позиция с 29 точки, на две зад 17-ия Бърнли, само че и с мач по-малко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР