Ливърпул е провел дискусии с два консорциума, базирани в Близкия

...
Ливърпул е провел дискусии с два консорциума, базирани в Близкия
Коментари Харесай

Вече има преговори за продажбата на Ливърпул

Ливърпул е провел полемики с два консорциума, основани в Близкия изток. Преговорите са за закупуване на мърсисайдския клуб за 3.5 милиарда евро.

" DailyMail " споделя, че представители на консорциуми от Саудитска Арабия и Катар са показали интерес към покупката на клуба. Няколко източника оповестяват, че чиновници на консорциума са се обърнали към шефа на Fenway Sports Group - Майк Гордън, с цел да заяват своя интерес към клуба. Става въпрос за частни компании, а не държавни. Смята се обаче, че и двата консорциума имат тесни връзки с ръководещите семейства в страните си.

Министърът на спорта на Саудитска Арабия - принц Абдулазиз бин Турки Ал-Фейсал, тази седмица насърчи офертите за придобиване както на Ливърпул, по този начин и на Манчестър Юнайтед. И двата клуба проучваха евентуални благоприятни условия за продажба през последния месец. FSG разгласи желанията си да продадат контролния си дял в Ливърпул по-рано този месец. Държавният фонд за обществени вложения (PIF) на кралството към този момент закупи Нюкасъл Юнайтед.

Ливърпул също води полемики с основан в Съединени американски щати покупател, до момента в който най-богатият човек във Англия сър Джим Ратклиф и софтуерните колоси Apple са свързвани с предложения за Юнайтед.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР