Ливанският бизнесмен настоява, че обектът му не трябва да се

...
Ливанският бизнесмен настоява, че обектът му не трябва да се
Коментари Харесай

Рауф Сабаг загуби и втория рунд за Гъбката, май ще трябва да се изнесе до края на месеца

Ливанският предприемач упорства, че обектът му не би трябвало да се третира като преместваем

Процедурата за отдаването на точката, където се намира Гъбката в Морската градина, продължава. Комисията по член 56 за преместваемите обекти одобри, че няма нарушаване и препрати жалбите на сегашния наемател към общинска администрация, оповестява БНР Бургас.

Процедурата, който е на правилото „ първи ред - първи по право “ започва на 3 януари, когато предприемачът Раух Сабаг, стопанисващ 12 години обекта, е изпреварен от друга компания при скандални, съгласно него, условия.

Комисията по член 56, ръководена от основния проектант на общината Тихомир Райчев,  изслуша възраженията на Раух Сабаг и даде думата на шефа на Центъра за административно ръководство „ Зора “ Стефан Дубаров, против който е жалбата на предприемача.  Той пък даде фотоси от положението на обекта, против което, по думите му, има и тъжби. 

Междувременно Сабаг подаде и искова молба до съда, с която упорства, че обектът му е по член 120, издигнат от компания, на която Община Бургас е издала позволение за градеж, както и че има акт 16 от 1992 година. Произнасяне чака по проблема и от заместник-кмета по строителство.

Архитект Райчев разяснява: " Разрешението е със период 28 февруари. Имаме постъпило заявление за тази точка.  Правилата са ясни в този случай. Подадено е заявката в период и е първи. След приключване на разрешението за слагане би следвало този обект да се отстрани в три дневен период. "

Така, в случай че няма нови условия, на 28 февруари, когато изтича договорът за наем на Гъбката, Раух Сабах ще би трябвало да освободи комерсиалната точка.

На комисията участва и общинският консултант  Иван Иванов, който разгласи, че сходни проблеми ще изскачат, до момента в който не бъдат импортирани промени в Закона за устройство на територията. Той посочи  като опция за изчистване на процедурата приемането на документите за преместваемите обекти да става по електронен път, а срокът за разрешителните да се удължи от 3 на 5 години.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР