Ливанската семейна фирма Шипка 99, която работи в България повече

...
Ливанската семейна фирма Шипка 99, която работи в България повече
Коментари Харесай

Ливанска мандра в Първомай се разширява с инвестиция от 2.2 млн. лв.

Ливанската фамилна компания " Шипка 99 ", която работи в България повече от 20 години, ще влага нови 2.2 млн. лева в предприятието си за млечни артикули в град Първомай. Средствата са планувани за закупуване на в допълнение съоръжение за произвеждане, както и на машини за пакетиране на продуктите. Компанията ще наеме и още 10 служащия към заетите сега 80 души. Това стана ясно при връчването на инвеститорски документ на сдружението за поддръжка от страната.
Компанията създава разграничи типове сирене от овче, козе и краве мляко Източник: Шипка 99 Сирене за Близкия Изток
Предприятието създава разнообразни типове сирене от овче, козе и краве мляко - бяло саламурено, топено и кашкавал, а неотдавна и халуми. Продуктите са под марката Kaval и са на практика непознати в страната, защото всичко се изнася. Основните пазари са арабските страни (Ливан, Ирак, Обединени арабски емирства). От доклада за 2020 година излиза наяве, че най-големи са продажбите на топено сирене - те образуват 44% от общите доходи, които са в размер на 9 млн. лева (виж таблицата). В сумата влизат и 446 хиляди лева, които компанията е получила като финансирания по европейски стратегии. " За последните 5 години сме вложили повече от 14 млн. лева ", сподели изпълнителният шеф Марк Ел Каласи при приемането на документа.
Собственост
Компанията е основана през 1999 година и е благосъстоятелност на семейството Ел Каласи. До предходната година 12% е държал и българският сътрудник Иван Славов. В момента 98% от акциите са благосъстоятелност на записаната в Бейрут Groupka SAL Holding, останалите 2% са директно присъединяване на Якуб Ел Каласи.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР