Ливанската група Хизбула осъди решението на британското правителство да ги

...
Ливанската група Хизбула осъди решението на британското правителство да ги
Коментари Харесай

Хизбула осъди британското решение да ги определи като терористична организация

Ливанската група Хизбула осъди решението на английското държавно управление да ги дефинира като терористична организация, заявявайки, че този ход демонстрира " слугинско послушание " към Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

Въоръжената шиитска група, подкрепена от Иран съобщи, че е " съпротивително придвижване против израелската окупация " и разказва английския ход като " огорчение към възприятията, благосклонностите и волята на ливанския народ, който смята, че Хизбула е съществена политическа и национална мощ ".

" Хизбула вижда в това решение слугинско послушание на американската администрация, разкривайки, че английското държавно управление е единствено почитател в работа на американския си стопанин ", се споделя в изказването.

Англия съобщи в понеделник, че има намерение да забрани всички крила на Хизбула заради дестабилизиращо въздействие в Близкия изток, класифицирайки я като терористична организация. " Хизбула " към този момент се смята за терористична организация от Вашингтон.

Групата управлява три от 30 министерства в държавното управление, водено от подкрепяния от Запада министър председател Саад Харири.

Хизбула и политическите съдружници, които преглеждат нейния боеприпас като актив за Ливан, завоюваха повече от 70 от 128-те места в Народното събрание предходната година, което е сериозен удар за ливанските партии, които се опълчват на притежаването на оръжие.

Нейното районно въздействие се уголемява в разнообразни спорове в Близкия изток, в това число в прилежаща Сирия.

Хизбула е учредена през 1982 година от иранската революционна армия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР