Литва въведе допълнително изискване към гражданите, пътуващи от България, да

...
Литва въведе допълнително изискване към гражданите, пътуващи от България, да
Коментари Харесай

Литва въведе допълнително изискване към гражданите, пътуващи от България

Литва вкара в допълнение условие към жителите, пътуващи от България, да имат документ от здравно заведение или резултат от лабораторен тест (с превод на литовски, британски или съветски език) с негативен резултат за съществуване на COVID-19, осъществен не по-рано от 48 часа преди влизане на територията на страната, оповестиха от Министерство на външните работи.

Остава в действие и задължението да се самоизолират за 14 дни, считано от деня на влизане на територията на Литва. Периодът на самоизолация може да бъде скъсен след негативен PCR тест, осъществен не по-рано от десетия на самоизолирането.
От условията за показване на негативен резултат от тест и от наложителна самоизолация са освободени директно преминаващите през страната лица, както и някои категории пътуващи, в детайли разказани на страницата на Министерството на здравеопазването на Литва на следния линк.

Считано от 15 септември 2020 година, всички пътуващи за Литва лица се задължават да се записват на страницата на Националния център за публично здраве на Литва, като попълнят on-line формуляр (на литовски, съветски или британски езици). След попълване на формуляра се генерира QR код, чието показване се изисква като изискване пасажерът да бъде позволен до транспортното средство, без значение от метода на превозване (по въздух, вода или суша). Формуляра на Националния център за публично здраве можете да намерите на следния адрес.

При потребност от подпомагане българските жители в Литва могат да се свържат с българското дипломатическо посланичество във Варшава, Полша на следните телефонни номера: +48 22 629 40 71, +48 22 629 40 72, както и на дежурен телефонен номер за незабавни случаи в извънработно време: + 48 668 668 813, а също и на eл. поща с адрес: [email protected]. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected]. Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР