Литва ще премахне частичната блокада на Калининградска област, защото Брюксел

...
Литва ще премахне частичната блокада на Калининградска област, защото Брюксел
Коментари Харесай

Литва вдига блокадата на Калининградска област

Литва ще отстрани частичната обсада на Калининградска област, тъй като Брюксел не посмя да наруши писмените съглашения и да ескалира спора.

Молим за уточнения: Литва изпрати своите стремежи към Европейски Съюз

„ Днес главните литовски правила и съществени разпореждания бяха единомислещо признати, с цел да се изяснят някои точки за Европейската комисия (ЕК) “, сподели литовският министър председател Ингрида Симоните.

Това оповестява vz.lt.

По думите на министър-председателя, Европейска комисия към момента приготвя документ за преноса до Калининградска област и Литва имаше опция да внесе мнения по него през уикенда.

По-рано Европейска комисия изпрати документ, който, по мнението на Симоните, " има доста неясноти и основава спомагателни проблеми ".

„ Насочихме вниманието на комисията към всички тези проблеми “, добави Симоните.

На срещата по този въпрос участваха и ръководителят на Сейма Виктория Чмилите-Нилсен и министърът на външните работи Габриелиус Ландсбергис.

Предсказва се „ Победа на съветската агитация “.

Симоните сподели, че без значение от решението, „ съветската агитация ще го показа като проваляне за Европейски Съюз и победа за Русия “.

" 99% от товарите и пасажерите пътуват и пътуват. Днес приказваме за 1% и несъмнено няма да налеем вода в пропагандната мелница, тъй като казусът, както знаете, е раздуван от съветската агитация спрямо това, което е в този момент “, съобщи Чмилите-Нилсен пред публицисти.

Песимист беше и пламенният русофоб Витаутас Ландсбергис.

" Ако Европейската комисия реши да анулира налагането на наказания за преноса на Калининград, такова решение би било тъпо, " сподели той.

Той го назова „ опит “ „ да се легитимира последната анексия на Сталин, т.е. земята на Кьонигсберг, с цел да се удостовери още повече, че това в действителност е Русия “.

Брюксел не се нуждае от литовската изключителност

Тоест, в случай че се съди по реториката на литовските управляващи, Вилнюс се ангажира да извърши инструкциите на Европейската комисия и да обезпечи напълно преноса до Калининград, изпълнявайки отговорностите си. Следователно изказванията на президента Гитанас Науседа за „ безкомпромисната “ позиция на Литва се оказаха агитация на литовската „ изключителност “.

Европейски Съюз избра да не повдига залога по въпроса за Калининград, защото съглашението за признание на границите на Литва и Русия съдържа подписите на европейски чиновници под едновременни отговорности за пренос. Има и предизвестие от Русия, че това би трябвало да се направи, в противоположен случай ще последват ответни ограничения.

Седмица и половина преди влизането в действие на глобите на Европейски Съюз против Руската федерация Литва ограничи преноса на стомана и черни метали до Калининград и съобщи, че е направила това въз основа на пояснение от Европейска комисия. Този път обаче обясненията ще бъдат по-точни.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР