Литва построи ограда по границата си с Беларус. Във всички

...
Литва построи ограда по границата си с Беларус. Във всички
Коментари Харесай

Литва построи ограда по границата си с Беларус

Литва построи ограда по границата си с Беларус. " Във всички сектори работата е приключена на 100 % ", разгласи пред публицисти литовската министър-председателка Ингрида Шимоните, предае Българска телеграфна агенция.

Оградата е висока четири метра с бодлива тел от горната страна. Тя се разгръща на към 550 километра от 700-километровата граница на Литва с Беларус. Останалата част от границата минава през блата, езера и реки. Поради тази причина е " механически невероятно " там да бъде издигната физическа преграда, изясни Шимоните.

Притокът на незаконни имигранти в Литва се усили доста тази година, отбелязва Агенция Франс Прес. Около 4200 души, най-вече от Близкия изток и Африка, съумяха да влязат в страната от Беларус.

Западът упреква режима в Минск, че насочва съзнателно мигрантите към прилежащи страни от Европейския съюз в " хибридна офанзива ", която организира дружно със своя съдружник Русия. Беларус отхвърля.

Литва следва политика на недопускане на незаконни мигранти на своя територия, поради която си навлича обвинявания в противозаконни връщания. Литовската министър-председателка обаче даде да се разбере, че ще продължи да ползва тази противоречива тактичност, и търси способи да го направи без да афишира изключително състояние, въпреки да призна, че това би било предизвикателство от позиция на интернационалното право.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР