Литва и Германия водят разговори за увеличаване на германското военно

...
Литва и Германия водят разговори за увеличаване на германското военно
Коментари Харесай

Литва и Германия водят разговори за разполагане на повече войски в Литва

Литва и Германия водят диалози за увеличение на немското военно наличие в Литва " поради настоящите събития ", съобщи Ройтерс през днешния ден, базирайки се на литовския президент Гитанас Науседа.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 110
" Разговаряме за опциите за разширение, увеличение на силите на Германия и на Засиленото предно наличие на алианса в Литва, защото е належащо да подсилим източния фланг на НАТО поради настоящите събития ", сподели Науседа.

Русия е струпала десетки хиляди военни покрай украинската граница и желае преначертаване на споразуменията за сигурност в Европа, контрактувани след края на Студената война, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Литовският министър на защитата Арвидас Анушаускас сподели, че към този момент са задействани проекти за приемане на спомагателни съюзнически войски в Литва, в това число къде те да бъдат ситуирани. Той не даде повече детайлности за проектите. " Колкото по-агресивно е съветското държание, толкоз повече съдружници ще има в Литва ", сподели Анушаускас.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 110  Путин към Макрон: Западът не регистрира опасенията на Русия в областта на сигурността Путин към Макрон: Западът не регистрира опасенията на Русия в областта на сигурността  Путин и Си Цзинпин ще се концентрират върху европейската сигурност при диалозите в Пекин Путин и Си Цзинпин ще се концентрират върху европейската сигурност при диалозите в Пекин  НАТО: Нямаме проекти да разполагаме бойни групи в Украйна НАТО: Нямаме проекти да разполагаме бойни групи в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР