Лицата, които виждаме в състава на кабинета, предложен от номинирания

...
Лицата, които виждаме в състава на кабинета, предложен от номинирания
Коментари Харесай

Панчугов: Проф. Габровски хвърля мост към всички партии

Лицата, които виждаме в състава на кабинета, препоръчан от номинирания за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, са определени с концепцията да хвърлят мостове към други политически партии. Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът Христо Панчугов, учител в Нов български университет.

Според него партиите към този момент са взели решение по какъв начин ще се отнесат към държавното управление, предлагано от проф. Габровски. „ Дилемата, която стои е дали има общи политики, които партиите припознават в това, което този кабинет би могъл да предложи, или в действителност ще се концентрират върху поддръжка за едно или друго лице в границите на кабинета “, сподели политологът.

Той уточни, че ще има партии, които ще останат в позицията си на отменяне.

„ Те ще бъдат трайна съпротива на това, което се предлага, само че ще има и политически обединения, които ще си търсят опрощение, с цел да поддържат този кабинет “, съобщи Панчугов.

Опасността при съставянето на един кабинет на малцинството е, че той може да бъде шантажиран. „ Подобно нещо сме виждали през годините прекомерно постоянно. Конкретни политики могат да бъдат отхвърлени от парламентарното болшинство във всеки един миг. Ще е нужен еластичен метод и договаряния във всеки един миг. Тук е главният риск “, предизвести политологът и добави, че в очите на българския гласоподавател всевъзможни странни обединения могат да наподобяват като следващото доказателство за подмолни сделки и подмолно ръководство.

„ В този смисъл политическата стратегия на кабинета на проф. Габровски би трябвало да бъде оптимално транспарантна и подробна, в случай че той се надява на каквото и да било политическо бъдеще “, съобщи Христо Панчугов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР