Литовските власти обявиха, че от събота влиза в сила забраната

...
Литовските власти обявиха, че от събота влиза в сила забраната
Коментари Харесай

Литва блокира сухопътния достъп на стоки до руската Калининградска област

Литовските управляващи оповестиха, че от събота влиза в действие възбраната за транспорт на артикули през страната по посока към съветската Калининградска област, написа Reuters.

Това се случва в сходство с глобите на Европейския съюз към Москва, свързани с нашествието в Украйна.

Новината за блокадата бе обявена в петък от губернатора Антон Алиханов, който сподели, че тя ще обхване към 50% от стоките, които се внасят в Калининград. Списъкът със глобите включва доставките на въглища, строителни материали, метали и високи технологии.

Алиханов добави, че два кораба към този момент са почнали да транспортират артикули по маршрута със Санкт Петербург, а още седем ще се включат до края на годината. " Фериботите ни ще се оправят с всички товари, " увери жителите той и ги прикани да не се впускат в паническо извършване на покупки.

Областта се намира сред Балтийско море, Литва и Полша, като там е основан съветският балтийски флот. Завзета е от нацистка Германия през април 1945 година и след Втората международна война остава в ръцете на Съветския съюз.

Досега тя се доставяше със артикули посредством железопътен превоз, преминаващ през Литва.

Зам.-началникът на Съвета на Руската федерация Константин Косачев реагира от профила си в Telegram, като изрази мнение, че " зараждащата се обсада " е в нарушаване на " цяла редица юридически обвързващи интернационалните правни актове ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР