Литературният свят е изправен на кръстопът - от една страна,

...
Литературният свят е изправен на кръстопът - от една страна,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект и поетът Иван Ланджев мерят творчески сили на сцената на Ratio

Литературният свят е изправен на кръстопът - от една страна, машината създател, от друга, индивидът като създател. На „ Другият повествовател: AI и авторство “ ще станем очевидци на своебразен " авторски опит " сред поета Иван Ланджев и изкуствения разсъдък, в който ще основат на сцената лично произведение.

Въображението на поета и изобретателността на AI ще се съберат на сцената на 29 ноември, с цел да показват по какъв начин човешкото творчество се преплита с опциите на изкуствения разсъдък и уголемява границите на вероятното в един все по-дигитализиран свят. Дали обаче тази колаборация сред създател и машина би могла да сътвори качествена литература, ще стане ясно на събитието. 

Сътрудничеството сред човек и изкуствен интелект поражда и доста други значими въпроси. Как ще бъдат разпределени функциите и може ли да се каже, че машината в действителност е създател, щом основава изкуство, са част от тематиките на  „ Другият повествовател: AI и авторство “.

В последните години AI се развива с бързи темпове и към този момент рисува изображения, написа песни, основава истории. И все по-належащ и противоречив става въпросът във връзка с авторските права.

Как се трансформира концепцията за авторството с използването на Изкуствен Интелект, ще  чуете от лекторите Иван Ланджев, Иван Иванов, Никола Тулечки и Стоян Ставру на събитието „ Другият повествовател: AI и авторство “. 

„ Другият повествовател: AI и авторство “ ще се организира на 29 ноември от 20:00 часа в City Stage. Повече за тематиката и опция за закупуване на билет вижте в уеб страницата на уредниците Ratio.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР