Литературен клуб в Нигерия, вдъхновен от есето Всеки трябва да

...
Литературен клуб в Нигерия, вдъхновен от есето Всеки трябва да
Коментари Харесай

Провалът на детето е позор за майката. Но успехът му - гордост за бащата

Литературен клуб в Нигерия, въодушевен от есето „ Всеки би трябвало да е феминист “ на локалната писателка Чимаманда Адичи, подхваща полемика на тематика какво е да си жена в най-икономически сполучливата страна в Африка. С хештаг #BeingFemaleInNigeria в Twitter, дамите стартират да разискват сексизма на локално равнище. Резултатите са поразителни, написа A Plus.

„ Започнахме да споделяме прекарванията си, само че след това взехме решение, че полемиката би трябвало да добие по-широк мащаб. Ако никой не приказва за това, казусът просто ще ескалира, ще се трансформира в нещо обикновено, което се случва на всеки. Затова искахме да разпалим огъня “, разясняват участниците в литературния клуб, в който откриваме 10 дами и няколко мъже.

Дискусиите варират – от брак и семейство до вяра и метода, по който Нигерия възприема ролята на дамите в обществото като второстепенна по отношение на тази на мъжете.

***

" Провалът на детето е срам за майката. Но триумфът му - горделивост за бащата. "
Adedamola

" Ако забременееш преди брака, ще си имаш неприятности. Ако не забременееш след брака - отново ще си имаш неприятности.
Rhodwell Ikekwame

" Продавачът на улицата автоматизирано ще остави " Форбс " настана и ще ти предложи " Мода и градски хора ".
Ijeoma OgwuegbuUduma

" Шокиращо е, когато си красива и интелигентна. Очевидно двете неща са взаимно изключващи се. "
MR President

" Какво значи да си жена в Нигерия? Да даваш бакшиш на сервитьора в ресторанта с ТВОИТЕ пари, извадени от ТВОЯТА чанта, а той да благодари на мъжа до теб. "
u.u

" Хората съвсем в никакъв случай не се замислят, че може би повода да нямаш деца се крие в брачна половинка ти. Не, ти си отговорна сигурно. "
Mark Amaza

" Да си жена в Нигерия значи да те тормозят на пазара за това, че си по къси панталони. При това в страна, в която температурите доближават 40 градуса. "
u.u

" Култура, която не възприема дамите като равни, основава мъже с нежни егота. "
Amara Nwankpa

" Вие сте 30-годишна жена в Нигерия. Искате да напуснете приятеля си, тъй като ви е изневерил. Заради най-обикновена невярност. Съжалявам ви. "
Kehinde Diggs

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР