Листата на вечнозелената гинко билоба са добре познати с позитивния

...
Листата на вечнозелената гинко билоба са добре познати с позитивния
Коментари Харесай

Гинко билоба – помага и при предменструален синдром


Листата на вечнозелената гинко билоба са добре познати с позитивния си резултат върху периферното кръвообращение и изключително върху оросяването на мозъка и крайниците . Съвременните изследвания на химичния състав на гинко билоба демонстрират, че билката може да се употребява сполучливо и за преодоляване деянията на предменструалния синдром при дамите.

Листата на гинко билоба съдържат редица биоактивни субстанции. По отношение преодоляването на предменструалния синдром най-голямо значение имат 2 вида от тях

биофлавоноидите

и терпен - лактоните .

Те работят като мощни антиоксиданти, само че имат и изявена противовъзпалителна интензивност.

Благодарение на този си състав екстрактът от гинко билоба повлиява удобно предменструалния синдром в няколко аспекта:

Регулира внезапните промени в настроението; Намалява главоболието и болките в мускулите;

Предменструалният синдром се характеризира и с още няколко признака, против които гинко билоба демонстрира висока успеваемост. Билката има мощен освежителен резултат и оказва помощ за съкращаване на напрежението, с което облекчава деянията на тревога и меланхолия в дните преди месечния цикъл.

Научните данни сочат, че тези положителни резултати на гинко билоба върху признаците на предменструален синдром се дължат на удобното деяние на билката за нормализиране хормоналния баланс на женското тяло.

Характерни за предменструалния синдром са краткотрайните нарушавания в секрецията на някои хормони, в това число адреналин , хормонът на напрежението кортизол и женският сексуален хормон естроген . По отношение секрецията на тези хормони гинко билоба работи като адаптоген , т.е. покачва способността на организма да се приспособява към краткотрайния дисбаланс на секрецията им. Така в дълготраен проект приемът на артикули, включващи дестилат от гинко билоба, оказва помощ за трайно справяне със признаците на предменструален синдром, асоциирани с хормоналния дисбаланс.

Свързани публикации.. По-обстойно за изгодите от гинко билоба 3 Предменструален синдром – имал и изгода? 1 Натурални средства и хомеопатия за Постановление на Министерски съвет (предменструален синдром) 0

Благоприятният резултат на гинко билоба върху предменструалния синдром е потвърдено с резултатите от особено научно изследване, траяло 6 месеца. Добре известо е какъв брой настойчиво положение е предменструалният синдром и какъв брой редовно се появяват обвързваните с него недоволства, предшестващи месечния цикъл на дамите. Само в границите на 6 месеца обаче с ежеднвен банкет на 40 мг дестилат от гинко билоба е реализирано съществено облекчение и на физическите, и на прочувствените му признаци.

Най-сериозен интерес във връзка с биологичната си интензивност будят листата на гинко билобата . Те се употребяват за изработка на отвари, тинктури, хранителни добавки или лекарствени средства, едно от приложенията на които е битката с предменструалния синдром.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР