Лисица шества из Пампорово и е истинска атракция за туристите

...
Лисица шества из Пампорово и е истинска атракция за туристите
Коментари Харесай

Вижте лятната атракция в Пампорово!

Лисица шества из Пампорово и е същинска атракция за туристите в планинския курорт. През уикенда тя се появи в Ски зоната и напълно необезпокоявано си потърси храна.

Дивото животно театралничило и пред десетки сюрпризирани гости на курорта, които я снимали с мобилни телефони пред един от ски дрешниците.

"Това животно се навърта още от предходната година. Свикнало е с хората, хапва, кой каквото му даде и бяга. Доста хора я хранят. Хубаво животинче, доверчиво е ", разяснява пред "Дарик " треньорът по ски от Смолян Атанас Жисов.

Той изясни, че за лисицата главно се грижат чиновниците от Планинската избавителна работа. Специално за нея те се доставят с гранули за домашни животни, които оставяли в специфичен съд на един от прозорците на службата.

Дивото животно е привикнало с това и когато огладнее се качвало на близката скамейка, похапвало и си тръгвало още веднъж.

В последните дни обаче спасителите забелязали и смяна в навиците на лисицата, която за първи път вземала храна и бягала в гората.

Предполага се, че е станала майка и носи на дребните си ястие.

Лисицата до толкоз е привикнала с хората, че не се тормози нито от мощната музика, нито от появяването на непознати туристи.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР