Лиса Лоринг, актрисата, която изигра Уензди Адамс в зловещия ситком

...
Лиса Лоринг, актрисата, която изигра Уензди Адамс в зловещия ситком
Коментари Харесай

Лиса Лоринг, която изигра оригиналната Уензди Адамс, почина на 64 години

Лиса Лоринг, актрисата, която изигра Уензди Адамс в злокобния ситком от 60-те години на предишния век, е умряла в събота, оповестиха нейните другари и семейство. Тя беше на 64.

‘An icon for goth girls everywhere’ – thank you, Lisa Loring, for making Wednesday Addams great
— The Guardian (@guardian)
Лоринг получила инсулт, „ породен от пушене и високо кръвно налягане “, сподели приятелката ѝ Лори Джейкъбсън във Фейсбук.

„ Тя беше на животоподдържаща система в продължение на 3 дни. В последна сметка фамилията ѝ взе трудното решение да я изключи и тя умря нощес ", написа Джейкъбсън.

Дъщеря ѝ, Ванеса Фумбърг, удостовери гибелта ѝ. „ Тя се отиде спокойно, до момента в който двете ѝ дъщери държаха ръцете ѝ “, сподели Фумберг.

„ Красива, блага, любяща майка, наследството на Лиса във филмовата промишленост е голямо. А наследството за фамилията и приятелите ѝ е благосъстоянието от комизъм, любов и обич, което дълго ще живее в спомените ни ". Тя ще остане вечно в сърцата ни като Уензди Адамс “, написа още Джейкъбсън.



Лоринг е най-известна с ролята си на Уензди Адамс в първата телевизионна акомодация на „ Семейство Адамс “. Когато актрисата се явява на прослушване за ролята на 5-годишна възраст, тя към момента не може да чете и споделя, че тогава се е научила да запаметява буквите.

В един епизод на „ Семейство Адамс, Уензди учи Лърч да танцува танц, наименуван „ Дрю “. Това частично вдъхновява популярния танц на Джена Ортега в „ Wednesday ”, известния сериал на Netflix.

Rest in Peace Lisa Loring, the original Wednesday Addams.

The original Wednesday dance with Ted Cassidy from the 1964 episode, Lurch Learns to Dance.
— Danny Deraney (@DannyDeraney)
Лоринг поема по-малки телевизионни функции през идващите няколко десетилетия. В началото на 80-те години тя получава второстепенна роля в " As the World Turns ", играейки Крикет Монтгомъри.

Последната ѝ заслуга е във кино лентата „ Доктор Спин. “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР