Липсват батерии за сирените, които съставляват системата за ранно предупреждение,

...
Липсват батерии за сирените, които съставляват системата за ранно предупреждение,
Коментари Харесай

На МВР му трябват батерии, за да работят сирените за ранно предупреждение

Липсват акумулатори за сирените, които съставляват системата за ранно предизвестие, с която страната подава сигнал при положение на злополучие или повреда. Това излиза наяве от социална поръчка, оповестена от Министерство на вътрешните работи .
Системата се нуждае от незабавен ремонт, написа в документи на търга. За него ще се платят над 280 000 лв.. Срещу тези пари би трябвало да се купят акумулаторни акумулатори за крайните акустични устройства, т.е. за сирените, както и други аварийни елементи. Трябва да се купува и друго съоръжение, само че то визира частта, която подава сигнали към властта - т.е. министри, шефове на организации, регионални шефове, кметове и така нататък Не е конкретизирано какво тъкмо следва да бъде закупено, написа в. " Сега ".
Пуснатата социална поръчка не разкрива дали сега всички съставни елементи от системата са изправни и работят без проблем. За последно тест на сирените беше изработен през март тази година. Тестовете постоянно протичат по еднакъв метод. Няколко дни по-рано се афишира, че следва тестване. При стартирането на сирените постоянно се излъчва и гласово известие. Факт е обаче, че качеството му е толкоз неприятно, че никой не може да разбере безусловно нищо, с изключение на предизвестието: " Внимание ".
Изграждането на системата за ранно предизвестие стартира още по времето на Тройната коалиция. Тогава съществуваше Министерство на изключителните обстановки, което се оглавяваше от Емел Етем, а заместител ѝ беше Делян Пеевски. За системата бяха изхарчени десетки милиони без особена изясненост защо отиват. В идващите години харченето продължи. Справка в Агенцията за публични поръчки сочи, че през 2014 година Министерство на вътрешните работи е похарчило към половин милион лв., с цел да образова чиновниците си по какъв начин да работят с въпросната система. Парите са по стратегия " Административен потенциал ".
Само преди месец още веднъж с европейски пари Министерство на вътрешните работи е оповестило и друга скъпа социална поръчка. Тя е за над 2.3 млн. лева Предвижда се " доизграждане " на системата в Стара Загора и Гълъбово. Поръчката е разграничена на три стадия - акустично обмисляне на двата града, т.е. установяване местата, където да се инсталират сирените, доставка на съоръжение и гаранционна поддръжка за три години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР