Липсва базисна политическа и коалиционно култура, това много опира и

...
Липсва базисна политическа и коалиционно култура, това много опира и
Коментари Харесай

Станишев: Поведението на управляващите е крайно безотговорно

„ Липсва базисна политическа и съдружно просвета, това доста опира и до такта на премиера. Важно е не по какъв начин Българска социалистическа партия влиза в ръководството, а по какъв начин излиза. Тя излиза със съществени репутационни вреди и съществено разколебаване от гласоподавателите си. Какво направи Българска социалистическа партия в държавното управление, с цел да се поправя? Политическа партия постановяваха политики без да се преценяват с Българска социалистическа партия, а това че Българска социалистическа партия продължаваше да поддържа държавното управление е мъчно за пояснение. Това разяснява Сергей Станишев пред Нова тв.

Мнението на Станишев е, че е липсвала базисна политическа и съдружна просвета. „ Коалиция не се прави, в случай че не се почитате взаимно. Тук опира и до такта на премиера и до това всяка партия да се усеща значима и зачетена. Когато разбираме от медиите, че водачи на партии не са си говорили с месеци, какво чакаме като резултат - ще се взриви ”, сподели той.

По думите му третият мандат в доста връзки е бил  предрешен като крах. Той бе безапелационен, че е  нужна е задоволителна необятна коалиция, която да взема решение проблемите на хората.

Станишев разкритикува Асен Василев поради спрените контракти с „ Газпром ”.

„ Това е авантюризъм, когато правиш такова нещо би трябвало да имаш опция. Ситуацията е безпределно напрегната и количествата на „ Газпром ” няма по какъв начин да бъдат обезщетени в къс период. Поведението на ръководещите е извънредно безконтролно ”, добави Станишев.

Запитан по какъв начин дефинира разговора сред Нинова и Радев той отговори, че не приема упреците на Нинова към президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР