Липсата на редовен бюджет затруднява все повече дейностите по строителната

...
Липсата на редовен бюджет затруднява все повече дейностите по строителната
Коментари Харесай

`Община Тунджа: Липсата на редовен бюджет спъва инвестицииите в инфраструктура

Липсата на постоянен бюджет затруднява от ден на ден дейностите по строителната стратегия в община Тунджа. Инфлационните процеси и невъзможността да се подписват контракти с компании реализатори забавя построяването на инфраструктурни обекти.

Пети месец общините в страната работят с бюджет от предходната година, което спъва съществено активността на администрациите и стопира построяването на значими инфраструктурни обекти в обитаемоте места, акцентира кметът на община Тунджа Георги Георгиев, който е и член на Управителния съвет на Сдружението на общините в България.

„ Една такава неизясненост, в средата на годината, не е добре тъй като всичко има софтуерни срокове- един път- гласоподаване от общинския съвет, повторно – процедури за избор на реализатор, трепи път – процедури по осъществяване, което също си има нужните периоди и когато не бъде изпълнено в настоящата година обектите стават преходни. Това всичко малко или доста затлачва целия капиталов развой “.

Приетите при започване на годината финансови дотации, равностойни на миналогодишните, обезпечават ненапълно финансирането на обектите,

„ Но се надяваме и на повишени параметри, с които да можем да финансираме и други обекти “, добави Георгиев.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР