Липсата на напредък в преговорите за Брекзит се превръща в

...
Липсата на напредък в преговорите за Брекзит се превръща в
Коментари Харесай

Шефът на МВФ предупреждава за рискове от проточилите се преговори за Брекзит

Липсата на прогрес в договарянията за Брекзит се трансформира в риск за икономическия напредък на страните от еврозоната. Това предизвестие насочи директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард след съвещанието на министрите на финансите на страните от еврозоната, съобщи ДПА.

 Кристин Лагард, шеф на МВФ Кристин Лагард, шеф на МВФ © Българска телеграфна агенция
Според Лагард проточилите се договаряния и компликациите по-специално от английска страна за дефиниране на ясна преговорна позиция както наподобява пораждат спомагателна неустановеност, която съгласно МВФ може да съставлява риск. Лагард съобщи, че неналичието на прогрес в договарянията провокира страхове, че те могат да доведат в последна сметка до един " внезапен Брекзит ".

Директорката на МВФ сподели, че фондът намалява прогнозите си за растежа на страните от еврозоната, поради зараждащите опасности, измежду които и проточилите се договаряния за Брекзит.

Лагард загатна и други опасности за 19-те членове на еврозоната, като да вземем за пример възходящата неустановеност поради комерсиалното напрежение със Съединени американски щати и опасенията, че някои страни от еврозоната могат да анулират осъществените промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР