Лионел Меси отбеляза два гола за победата на Пари Сен

...
Лионел Меси отбеляза два гола за победата на Пари Сен
Коментари Харесай

Меси и Неймар блестят за ПСЖ

Лионел Меси означи два гола за успеха на Пари Сен Жермен като посетител на Клермон с 5:0 в дуел от първия кръг на френската Лига 1. Въпреки отсъствието на възстановяващия се от травма Килиан Мбапе френският първенец нямаше проблеми при гостуването си. Бразилецът Неймар добави гол и три асистенции, а за Пари Сен Жермен се разписаха още Ашраф Хакими и Маркиньос.

Неймар можеше да открие резултата още в седмата минута, само че ударът му бе блокиран от бранител на домакините от Клермон Фут. Бразилецът обаче не сгреши в деветата минута, когато Меси отклони топката към него и той бе прецизен за 1:0.

22-годишният португалец Витиня също бе покрай попадение в 18-ата минута, а в 26-ата Неймар откри чудесно Ашраф Хакими, който вкара за 2:0 за гостите. Три минути по-късно Серхио Рамос насочи изстрел с глава, само че вратарят на Клермон се оправи.

Третият гол за парижани падна в 38-ата минута, когато след центриране на Неймар бразилецът Маркиньос отклони топката в мрежата на домакините за трети път. Лео Меси пък пропусна да усили задатъка на Пари Сен Жермен в самия завършек на първото полувреме.

Домакините проведоха обещаваща офанзива в 53-ата минута, само че Комнен Андрич прати топката над вратата, защитавана от Джанлуиджи Донарума.

Меси пропиля нова опция за Пари Сен Жермен в 69-ата минута, само че се реваншира в два гола в последните 10 минути на мача. Той се разписа в 80-ата и 86-ата, правейки резултата 5:0 за първенците. Особено впечатляващ бе вторият гол, който аржентинецът вкара след акробатично осъществяване от въздуха с тил към вратата.

„ Хареса ми желанието на тима да печели всяка топка. Лео реагира доста бързо, когато загубим владението на топката, а Неймар също полагаше старания в отбрана “, съобщи старши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие.

В идващия кръг парижани одобряват Монпелие, а Клермон Фут гостува на Реймс.

По обявата работи: Христо Денев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР