Лионел Меси изравни рекорда на Лотар Матеус за мачове на

...
Лионел Меси изравни рекорда на Лотар Матеус за мачове на
Коментари Харесай

Меси изравни рекорда на Матеус за най-много мачове на световни финали

Лионел Меси изравни върха на Лотар Матеус за мачове на Световни шампионати. Капитанът на Аржентина към този момент има 25 участия, откакто стартира титуляр в полуфиналната среща с Хърватия на Мондиал 2022 в Катар. 

Меси ще се опита да изведе родината си до край на стадион „ Лусаил “, като победи втория от предходното съревнование през 2018 година. 35-годишният футболист е най-хубавият голмайстор на Аржентина в конкуренцията с 10 гола и е на една асистенция от равнене на върха на Диего Марадона от осем на шампионати за Световно състезание, който датира от 1966 година. 

Той означи и асистира за гол в три разнообразни мача от даден Мондиал, в това число два на този шампионат (срещу Мексико и Нидерландия). От 1966 година никой състезател не е правил това в четири обособени срещи. 

Меси може да държи еднолично върха за най-вече дуели, в случай че взе участие за 26-и път в борбата за третото място в събота или на финала в неделя. 

Хърватинът Лука Модрич също започва в полуфиналната среща. Така той стана едвам четвъртият състезател на 37 или повече години, който стартира шест мача на Световно състезание, след Нилтон Сантос (Бразилия) през 1962 година, Дино Дзоф (Италия) през 1982 година и Питър Шилтън (Англия) през 1990 година.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР