Лионел Меси избухна в точни момент и вкара хеттрик за

...
Лионел Меси избухна в точни момент и вкара хеттрик за
Коментари Харесай

Меси избухна с хеттрик и прати Аржентина на Световното

Лионел Меси избухна в точни миг и вкара хеттрик за триумфа на Аржентина с 3:1 над Еквадор като посетител и класира Аржентина на международното състезание в Русия през 2018 година. Така звездата на Барселона по някакъв метод отговори на рецензиите, че никого не свети за националния тим.

Домакините се възползваха от преимуществото на разредения въздух на столицата Кито, която се намира на 2850 метра надморска височина. Еквадор откри още в първата минута, когато Ромарио Ибара се разписа след разменени подавания с глава с Роберто Ордониес.

Меси изравни в 12-ата минута, откакто от границата на вратарското поле с левия крайник засече подаване по земя на Анхел ди Мария. Бълхата обърна резултата в интерес на Аржентина осем минути по-късно с прецизен удар от границата на наказателното поле, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата на Максимо Бангера.

В 62-ата минута Меси оформи своя хеттрик с съвършен прехвърлящ удар от 18 метра. Така Лионел Меси прати Аржентина на Мондиал 2018 и не съумя да се случи сензацията „ гаучосите “ да пропуснат международно състезание за първи път от 1970 година

Уругвай и Колумбия също се класираха за Мондиал 2018, а Перу ще играе бараж против Нова Зеландия в опит за първи път от 1982 година Победителят от последните две издания на Копа Америка Чили няма да взе участие на планетарния шампионат. Парагвай също пропусна шанса си след домакинска загуба с 0:1 от последния Венецуела след гол на Янхел Ерера шест минути преди края, а двата отбора приключиха в понижен състав.

Уругвай също се оказа догонващ в резултата при успеха с 4:2 като хазаин на Боливия, откакто Гастон Силва си вкара автогол в 24-ата минута. Мартин Касерес изравни в 39-ата минута, а три минути по-късно Единсон Кавани обърна резултата в интерес на „ урусите “. През второто полувреме Луис Суарес вкара още две попадения за домакините, а в 79-ата минута Диего Годин се разписа в личната си врата, с цел да оформи крайния резултат.

Колумбия се класира на международното състезание, откакто измъкна равенството 1:1 като посетител на Перу. Хамес Родригес даде задатък на гостите в 56-ата минута, само че 20 минути по-късно Хосе Паоло Гереро изравни за домакините. Така Перу се класира на бараж за Мондиал 2018, където ще играе против първенеца на Зона Океания – Нова Зеландия.

Петкратният международен първенец Бразилия, който от дълго време си беше подсигурил присъединяване на международното състезание записа типичен триумф с 3:0 над Чили в Сао Пауло и лиши чилийците от присъединяване на планетарния шампионат. И трите попадения (едно на Паулиньо и две на Габриел Жезус) паднаха през втората част.

 

КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА МОНДИАЛ 2018 В ЗОНА ЮЖНА АМЕРИКА - ТУК

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР