Лин Чарлз, заместник-посланик в Британското посолство в София, обясни във

...
Лин Чарлз, заместник-посланик в Британското посолство в София, обясни във
Коментари Харесай

Какво значи за българите новата имиграционна политика след Брекзит

Лин Чарлз, заместник-посланик в Британското посолство в София, изясни във видео във " Facebook " страницата на посолството новата имиграционна политика, оповестена предходната седмица от английското държавно управление, и какво значи тя за българите.

Обединеното кралство разгласи нова, точкова имиграционна система, която ще влезе в действие от 1 януари 2021 година Това значи, че в случай че дойдете във Англия след 1 януари 2021 година, с цел да работите или учите, ще би трябвало авансово да получите позволение, с цел да влезете в страната, изясни Чарлз.

Новата система няма да важи за българите, които ще дойдат във Англия преди 1 януари 2021 година Те нямат потребност от виза и сегашните условия за работа, образование и пътешестване ще важат до края на 2020 година

Новата система не важи и за българите, които към този момент живеят в Обединеното кралство. Те могат да аплайват по схемата за уседналост до 30 юни 2021 година

Студентите в Обединеното кралство

Студентите, които стартират следването си след януари 2021 година, също ще подлежат на новата точкова система. Те ще би трябвало да покажат, че са признати в утвърдено образователно заведение, приказват британски език и могат да се устоят по време на образованието си във Англия.

Ако пристигнете във Англия преди 1 януари 2021 година, с цел да започнете образованието си през октомври тази година или към този момент сте признати и учите, няма да имате потребност от виза. Ако желаете да останете след януари 2021 година, да вземем за пример с цел да завършите образованието си, би трябвало да кандидатствате по схемата за уседналост.

За образователната 2020/2021 година европейските студенти ще продължат да заплащат същите такси като английските студенти и ще имат достъп до студентски заем. Тези правила ще важат за цялата дълготрайност на образованието, даже и то да завършва след 31 декември 2020 година

Таксите и достъпът до студентски заеми за европейските студенти след 2021 година към момента не са доказани.

Краткосрочни визити

Новата точкова система няма да се ползва за краткосрочни визити от жители на Европейски Съюз като хора, пътуващи по работа, и туристи. Това значи, че българските жители няма да се нуждаят от виза за Обединеното кралство при посещаване до шест месеца.

Пътуване с персонална карта

Поне до 2021 година българите ще могат да пътуват до Англия с персонални карти. Това значи, че до 31.12.2020 година европейски жители могат да влизат в страната с паспорт или персонална карта тъкмо както преди Брекзит.

Ще ви осведомяваме незабавно откакто бъдат оповестени новите правила за документи за пътешестване до Обединеното кралство, изясни Чарлз.

Тези промени не важат за европейските жители, които попадат в обсега на съглашението за отдръпването и имат или могат да аплайват за статут на уседналост. Те ще имат право да пътуват с персоналните си карти най-малко до 31 декември 2025 година

Повече информация за новата имиграционна система може да се откри тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (489)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР