Насред адската жега: Започна София прайд“ 2024. Полицейското присъствие в

...
Насред адската жега: Започна София прайд“ 2024. Полицейското присъствие в
Коментари Харесай

Насред адската жега: Започна „София прайд“ 2024

Насред адската горещина: Започна „ София прайд “ 2024. Полицейското наличие в региона е засилено, само че обстановката е напълно спокойна.

Тази година акцията е под наслов “България е и наш дом ” и търси прочит на тематиката за родолюбието и националната принадлежност в подтекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които поддържат правата им.

Концерт на някои от най-популярните актьори в България даде началото на „ София прайд “ 2024 през днешния ден на площад „ Княз Александър I “ в София.

Насред адската горещина: Започна „ София прайд “ 2024 22.06.24 17:31 Вежди Рашидов похвали Делян Пеевски и се разгласи за президентска република 22.06.24 17:01 Ранното побеляване на косата може да значи неподозирана болест! 22.06.24 16:35 Александър Симов: Българска социалистическа партия ще желае топене на връзките с Румен Радев 22.06.24 15:45 Има Такъв Народ пристана на Бойко Борисов! Тошко Йорданов: „ Изчегъртването на ГЕРБ е отминал стадий “ 22.06.24 15:15
Снимка: Facebook

При откриването на концерта водещата Карина Околие разгласи, че би определила „ Прайд “ като празник на свободата и приемането. Една опция и покана да бъдем себе си, да не осъждаме, да не ненавиждаме и да обичаме малко повече. Разбира се „ Прайд “ е митинг за видимство, тъждество и приемане, съобщи тя.

Шествието в отбрана на човешките права се организира за 17-та поредна година. То ще тръгне след 19:00 часа от площада по някои от централните улици. Към момента обстановката е спокойна и няма напрежение.

напомня, че в 10:30 часа тази заран стартира шествие на поддръжниците на обичайните фамилни полезности в „ Шествието за фамилията “. То беше предвождано от боксьора Кубрат Пулев, певиците Деси Добрева и Гуна Иванова, в него взе присъединяване и историкът-консерватор Кристиян Шкварек.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Живот, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР