Лимоновият сос е много свеж и лек, напълно подходящ за

...
Лимоновият сос е много свеж и лек, напълно подходящ за
Коментари Харесай

Как се прави лимонов сос

Лимоновият сос е доста пресен и лек, изцяло подобаващ за приготвено на скара месо или рибно филе.

Предлагаме ви три метода, по които можете да си приготвите този апетитен сос.

Лимонов сос Вариант 1

Необходими артикули: 2 жълтъка, кората от 1 лимон и сокът от ½ лимон, 300 мл пилешки бульон, 1 ½ с.л. царевично брашно, 2 ч.л. захар, щипка джинджифил.

Начин на подготвяне: В дребна тенджерка кипнете лимоновата кора и бульона. След като кипнат се оставят да се задушат за 5 минути на спокоен огън.

Смесете лимоновият сок и царевичното брашно и ги прибавете на тънка бликам към бульона. Получената примес се вари за 5 минути на спокоен огън, при непрекъснато бъркане.

Смесете жълтъците и захарта в обособен съд. Постепенно наливайте от бульона, като разбърквате непрекъснато, с цел да не се пресече жълтъкът. След като към този момент се уеднаквят температурите и на двете смеси, жълтъчената примес се прибавя към бульона.

Тенджерата още веднъж се връща на котлона и се вари за към 10 минути, до приемането на гъст сос. Накрая овкусете с джинджифил.

Лимонов сос Вариант 2

нужни артикули: 3 жълтъка, сок от 1 лимон, 1 ч.л. нишесте, 3 с.л. ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер.

Начин на подготвяне: Размийте нишестето с 1 с.л. студена вода, а по-късно прибавете жълтъците. Разбъркайте добре сместа и прибавете лимоновият сок, черният пипер и солта, магданозът. Долейте 750 мл вода и оставете получената примес да се сгъсти на котлона. Разбърквайте непрестанно.

Ако не сте фенове на сосовете с яйца, третото ни предложение за лимонен сос е тъкмо за вас.

Лимонов сос Вариант 3

Необходими артикули: 200 мл прясно мляко и 200 мл кисело мляко, 1 лимон, 1 с.л. царевично нишесте, сол и бял пипер на усет.

Начин на подготвяне: остържете кората на лимона, а получените ленти кипнете в топла вода за 1 минута. След това ги сложете в дребна тенджерка, прибавете изстисканият сок от лимона, млеката, солта и пипера. Получената примес се оставя да ври за 5 минути и се сгъстява с нишестето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР