Лимонът е сред най-популярните цитрусови плодове. Той е известен с

...
Лимонът е сред най-популярните цитрусови плодове. Той е известен с
Коментари Харесай

Пет причини да ядем лимони всеки ден

Лимонът е измежду най-популярните цитрусови плодове. Той е прочут с високото си наличие на витамини и с огромните изгоди за здравето ни, защото пречиства, тонизира, успокоява. Ето 5 аргументи да ядете лимони всеки ден:

1. Лимоните доставят на организма огромни дози витамин С

Той е най-богатият на витамин С цитрусов плод. Достатъчен е сокът от един-единствен лимон, с цел да покрием дневната си потребност от този витамин . Кората му съдържа съвсем двойно количество от витамина, който е и мощен антиоксидант, предпазващ костите, кръвоносните съдове и кожата.
 лимони iStock/Getty Images
2. Забавят растежа на раковите кафези

Като отличен източник на антиоксиданти, лимоните и лимоновият сок могат да оказват помощ за битката с образуването на свободни радикали , за които е известно, че предизвикват рак.

3. Поддържат здравето на сърцето

Консумацията на чаша лимонова вода на празен корем е просто и налично средство. То ще предотврати полепването на мастни отлагания по стените на артериите и ще намали равнището на неприятния холестерол. Освен това ще контролира кръвното налягане и ще усъвършенства циркулацията на кръвта.-->
 лимон iStock/Getty Images
4. Предотвратяват бъбречните камъни

Изследванията демонстрират, че сокът от лимоните, съдържащи цитрат, блокира образуването на твърди вещества в бъбреците.

5. Подобряват храносмилането

Лимоновият сок оказва помощ за изчистване на непотребни хранителни материали, защото плодът усилва скоростта на обособяване на урина. Това кара токсините да се разграждат с по-бързи темпове.
 лимони iStock/Getty Images

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР