Лилков обяви началото на изграждане на дясна политическа алтернатива за

...
Лилков обяви началото на изграждане на дясна политическа алтернатива за
Коментари Харесай

Вили Лилков и Петър Москов създават коалиция Синя София за местните избори



Лилков разгласи началото на създаване на дясна политическа опция за явяване на локалните избори в столицата на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. 

" Влизаме в диалози с десни политически партии, с жители, за основаване на коалиция " Синя София ", с която ще се записваме за вота през октомври, изясни той. " Синя София " ще показа цялостна листа за общински съветници, ще има свои претенденти във всички столични изборни региони. Коалицията ще показа през септември програмата си за ръководство на столицата.

Лилков изясни, че задачите му са София да е град, който подсигурява високо качество на живот, без олигархични зависимости, отворен към нововъведения и зелена стопанска система, да се развиват зелената система и пътищата към близките планини, както и да е освободен от комунистически знаци. " Време е за смяна, която да направи София от град с национално значение в град с европейско значение ", сподели още той.

Снимка: БТА

" София има към този момент дясна политическа опция ", разяснява Петър Москов. КОД е една от обединенията, издигнала Лилков. Зад кандидатурата му застават още интернационалният анализатор Мартин Табаков , съоснователят на КОД доктор Любомир Канов , политологът доктор Ирена Тодорова , политикът Иван Сотиров , режисьорът Росен Елезов,  журналистът и журналист Иван Стамболов и баскетболистът и публицист Владо Боянов.

По думите на Москов задачата е Вили Лилков да бъде определен за кмет, " Синя София " да има мощна политическа група в Столичния общински съвет и мощни кандидатури за районни кметове.

" Има арогантна проява в издигането на Васил Терзиев . Тези хора (бел. ред.: ПП-ДБ) ни оповестяват, че сегашното и бъдещето са свързани с тъмното минало ", счита Москов. 

" За да може господин (Борис) Бонев да наподобява логичен на част от софиянците, виновност носят ГЕРБ ", разяснява още той и разгласи, че " Синя София " е опция за тези, които не виждат бъдеще " в тези два олигархични модела ". 

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР