Лили Иванова и Йорданка Христова безспорно са най-големите авторитети в

...
Лили Иванова и Йорданка Христова безспорно са най-големите авторитети в
Коментари Харесай

Рецептите за имунитет на Лили Иванова и Йорданка Христова

Лили Иванова и Йорданка Христова несъмнено са най-големите престижи в българската естрадна музика. Двете колежки, въпреки и да не са положителни приятелки в живота и да имат напълно друг метод към публиката, си наподобяват по едно – и двете издигат в фетиш здравословния метод на живот и се зареждат със сили от природата. И Данчето, и Лили са привърженички на националната медицина от десетилетия. Спазват прецизни правила, на които дължат дълголетието си, виталността и забележителната си визия.

В сезона на гриповете и настинките Йорданка Христова не припарва до аптеката. Тя разчита на даровете на природата и за нея единственият и най-силен антибиотик е чесънът. Данчето не е последовател и на имунизациите, като даже отхвърли да се боцне против Ковид-19, само че все пак китайската болест не я застигна тъкмо тъй като грижливо поддържала имунната си система. Тайната ѝ е чесновата паста, която научила от своя другарка.

„ Напоследък непрестанно я върша, тъй като организмът би трябвало да се укрепва. Много е обикновена. Сварявате един огромен картоф, по-късно го обелвате и го нарязвате на късчета, обелвате една огромна глава чесън, нарязвате скилидките на късчета. Трябват ви още кофичка кисело мляко, сол и зехтин. Всичко се пасира и става фантастична чеснова паста, която се яде с всичко, даже с препечена филийка. Вече съм я споделила на няколко индивида и доста им харесва “, споделя рецептата си Йорданка Христова. Освен на чесъна тя разчита и на потребните свойства на джинджифила, лимона и меда – трите продукта, без които в никакъв случай не остава вкъщи през студените месеци.

С тях се е запасила и Лили Иванова. Нейна запазена марка в годините е медът и самата прима на естрадата го назовава „ мой най-хубав другар “. Когато обаче времето се застуди, към „ златното трио “ Лили прибавя и още една рецепта, която научила персонално от гуруто в естествената медицина проф. Христо Мермерски. Двамата са съседи на столичната ул. „ Оборище “ и се познават от дълги години.

Звездата проявявала интерес към неговите церове и постоянно се допитвала до него във връзка с здравето си. Още преди две десетилетия той ѝ доверил една от своите предписания за укрепване на имунитета, която Лили изпълнявала и до момента. „ Три-четири настъргани дребни моркова, към които се прибавя сурово пресован зехтин дружно със смляно слънчогледово семе. Сместа се обогатява с малко мед, може да се добави и една лъжица смляно ленено семе. Получава се нещо неповторимо за имунната система “, доверява Лили. И тя като Йорданка Христова през зимата натъртва на чесъна. Макар да не хапва в огромни количества и постоянно по график, обичала да подправя с чесън всевъзможни зеленчуци, тъй като другите подправки ѝ дразнели гърлото.


Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР