Лидерката на френската крайнодясна партия Национален сбор Марин Льо Пен

...
Лидерката на френската крайнодясна партия Национален сбор Марин Льо Пен
Коментари Харесай

Жълтите жилетки вкарват Марин Льо Пен в ЕП?

Лидерката на френската крайнодясна партия Национален общ брой Марин Льо Пен желае на идните европейски избори на 26 май да се изправи против президента Еманюел Макрон - само че този път да победи, написа парижкият в. "Монд ".

Двамата се изправиха един против различен и на президентските избори във Франция през 2017 година, когато лидерката на Националния общ брой загуби. Сега обаче тя разчита да промени резултата, окуражена от анализите, които нареждат нейната партия като единствената съпротива и единствената, която печели от резултата на жълтите жилетки.

"На 26 май, за всички гласоподаватели залогът ще е явен: да бъде надвит Макрон ", акцентира Марин Льо Пен, като предизвести президента, че идва края на неговото ръководство. "Макрон е единственият провинен за обстановката. Той основава различия ", акцентира Льо Пен пред събрали се симпатизанти, обвинявайки президента в демонстрация на пренебрежение към по-ниските съсловия, притеснително държание и липса на подготвеност, отбелязва в. "Либерасион ". Крайнодясната лидерка прикани президента да се обърне към народа, като разпусне Народното събрание, както желаят част от "жълтите жилетки ", предупреждавайки го, че "в противоположен случай демократичният арбитраж ще пристигна на идващите избори ".

"За нас жълтите жилетки не са рецесия, а акцент върху тематиките, към които се опитваме да притеглим вниманието от години ", декларира Филип Оливие, консултант на Марин Льо Пен. Но придвижването на "жълтите жилетки " може освен да е от изгода за "Националния общ брой ", а и да му сътвори проблеми. На първо място, една или повече изборни листи на "жилетките " могат да разпилеят значими гласове и да доведат до победа на партията на Макрон, отбелязва сп. "Поан ".

Съществуват и обилни различия сред придвижването и Националния общ брой, което може да накара "жълтите жилетки " да не поддържат крайнодясната партия. Голяма част от участниците в митингите са аполитични, и даже враждебно настроени към всякаква форма на политика, тъй че няма да отидат да гласоподават на европейските избори на 26 май. "Единственото, от което се опасяваме, е опцията хората да не гласоподават ", изяснява Филип Оливие.

Освен това за Националния общ брой имиграцията е една от водещите тематики - само че не и за всички "жълти жилетки ". Затварянето на границите не е измежду 42-те претенции, показани в края на ноември - в противен случай, документът допуска използването на действителна и работеща политика на интеграция, отбелязва "Поан ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР