Лидерката на БСП Корнелия Нинова отново е измислила врътка, с

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова отново е измислила врътка, с
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Войната в БСП ескалира - Нинова измислила нова врътка да остане начело на столетницата

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още веднъж е измислила врътка, с която да не подаде оставка на днешното съвещание на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия, научи ПИК от чудесно осведомени източници от " Позитано " 20.

Напористата дама е предиздвикала някогашния началник на Централната комисия по провеждането на първите вътрешнопартийни избори в столетницата Емил Войнов да изтълкува уставното състояние, съгласно което подадената оставка от водача би трябвало да бъде КОНСТАТИРАНА от конгреса. Това значи, че тя нито се разисква, нито се подлага на гласоподаване.

Според Войнов обаче това въобще не е по този начин и оставката наложително би трябвало да бъде подложена на разискване и гласоподаване.

С тази цел още при регистрирането на делегатите на днешното съвещание на форума те ще бъдат подканяни да се подпишат под искане оставката на Нинова да не бъде установена, а гласувана. Подготвено е " загрижени " за бъдещето на Българска социалистическа партия локални структури да издигат възвания, съгласно които Нинова е дала всичко от себе си за " реформирането " на столетницата и тя след дълга властова диета към този момент е във властта. Затова днешната вицепремиерка и министърка на половин министерство на стопанската система би трябвало да продължи да управлява партията им.
свързани новини53471преди 17 часа66513на 16.01.2022
През 2019 година, когато Нинова подаде оставка за пръв път поради загубата на изборите за евродепутати, се разиграха сходни подиуми с възванията вид " Мамо, на кого ни оставяш?! " още преди форумът да е почнал. Тогава Нинова обаче разгласи, че тя може да е декларирала, че подава оставка, само че не е входирала подобен документ. А това значи, че свиканото съвещание на 49-я конгрес на Българска социалистическа партия е безсмислено.

Този път лидерката на Българска социалистическа партия развя пред медиите писмо " до членовете и симпатизантите " на Българска социалистическа партия, в което декларира, че подава оставка. Тя разгласи, че то е входирано в деловодството на " Позитано " 20. В устава на Българска социалистическа партия формулировката " подава оставка " не попада. Говори се за " преустановяване на пълномощията на ръководителя " по негово волеизлияние, което се КОНСТАТИРА от съвещанието на конгреса.

Тъй че и този път е противоречиво дали такова волеизлияние съществува като документ.

Освен това днешното съвещание на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия не е оповестено съгласно устава. Съобщението за него трябваше да се появи преди 1 месец във в. " Дума " дружно с дневния му ред. Такова обаче няма.

Паралелно с волните интерпретации на Емил Войнов, който чете устава като дявола Евангелието, под диктовката на Нинова локалните структури подмениха делегати на конгреса, които са съперници на Нинова. Както ПИК заяви, един от тях е някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и боен министър Ангел Найденов, който е и брачен партньор на поддръжничката на Румен Радев - Мая Манолова, с който пък Нинова е в тежка омраза.

Войнов изигра решаващата роля за избирането на Нинова на първия общ вътрешнопартиен избор за водач през 2020 година, като си затвори очите пред купища нарушавания и за по-сигурно разгласи броя на социалистите, които имат право на глас, едвам по обед в деня на избора. Нинова пък го възнагради, като го изпрати за представител на столетницата в новата ЦИК, назначена от Румен Радев, която съумя да оплеска и последния парламентарен избор.

Сега Нинова още веднъж се води сякаш в оставка поради тежките загуби на трите парламентарни избора предходната година, като на третите, на 14 ноември, срина Българска социалистическа партия до четвърто място в Народното събрание с мизерната численост от 26 депутати.

Паралелно с това обаче тя развива теорията, че за тази загуба има други отговорни, а не нейната политика, като не без съображение мятка стрелите към Румен Радев поради неговия план с двамата харвардски аферисти Кирил Петков и Асен Василев и техните П-та, изяли много гласове на столетницата.

Въпреки това тя внушава концепцията, че въпреки да са изгубили позорно изборите, те са част от ръководството като сътрудници в четворната коалиция и имат един вицепремиер и министър на стопанската система в нейно лице и още двама министри в лицето на обществения Георги Гьоков и на туризма Христо Проданов.

По тази тематика се чака при започване на днешното съвещание на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия Нинова да държи едночасов отчет. А след него да стартират жалбите по нея и отхвърлянето на оставката й, а тя да си остане отпред на Българска социалистическа партия, без даже да се открие нова процедура за вътрешнопартиен избор, за който се точеше досегашната й дясна ръка и сегашен неприкрит съперник Крум Зарков. Мераците му ще бъдат попарени в зародиш, споделиха социалисти пред ПИК.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР